Jeugdmuziekdag

aalst • In Aalst wordt zaterdag 16 maart de 36ste editie gehouden van de Jeugdmuziekdag. Het thema is: 'Mysteries, raadsels en illusies'. Ruim 140 muzikanten werken de hele dag in sporthal De Maayenbogerd onder leiding van de twee dirigenten aan de uitvoering van een groots eindconcert. Het programma bevat tien muziekstukken zoals 'The Fall of Atlantis' van Ivo Kouwenhoven en de indrukwekkende muziek van 'The Greatest Showman'. Een mystery-guest laat het publiek kennismaken met de mysteries van de Jeugdmuziekdag en een zanger vertolkt de mysterieuze muziek van The King of Pop. Het concert begint om 19:30 uur, entree: 6 euro (kinderen t/m 12 jaar gratis).

q www.jeugdmuziekdag.nl


Vroege vogels in Munnikenland

poederoijen • Staatsbosbeheer houdt zondag 7 april om 7:00 uur een vroege excursie. De gids laat de deelnemers luisteren naar het concert van vogelgeluiden. Al struinend door de ruigte langs de rivier de Waal kom je vele vogelsoorten tegen op het water, in de struiken en in de rietkragen. Kijk op de website van Staatsbosbeheer bij activiteiten Bommelerwaard voor meer informatie.

q www.staatsbosbeheer.nl


Toneel in Kerkwijk

kerkwijk • Toneelvereniging 'Uit Vriendschap' speelt zaterdag 16 maart het stuk 'De Straatprijs' in het dorpshuis in Kerkwijk. De avond is georganiseerd door dorpsvereniging D'n Treffer. De voorstelling begint om 20:00 uur. De entree is 4 euro voor leden, 6 euro voor niet leden. Er is geen voorverkoop: vol = vol.


Boekenmarkt in
De Rank in Varik

varik • In gebouw De Rank wordt zaterdag 6 april van 9:00 tot 13:00 uur weer een boekenmarkt gehouden. De opbrengst van de verkoop is voor het project 'Kinder- en peuterhuis' in Balti (Moldavië) van de protestantse kerk. Het gaat om medische kindertehuizen voor kinderen van 0 tot 8 jaar.