• Joleen achter de goed gevulde vitrine.
• Joleen achter de goed gevulde vitrine. Foto: Janneke Boogaard

Pure gerechten bij The Food Case

zaltbommel • Joleen van Brunschot-van Wijk van cateringbedrijf The Food Case opende in oktober bij wijze van proef een traiteurzaak in de Waterstraat. Goed nieuws: de proef is geslaagd, The Food Case blijft.

Een verse, gezonde maaltijd op tafel zetten of je gasten een origineel borrelhapje voorschotelen. En dat zonder na te hoeven denken over de boodschappen en zonder in de keuken te staan. Dat kan dankzij The Food Case, sinds oktober te vinden op Waterstraat 9. Eigenares Joleen van Brunschot kon het huurcontract van de vorige ondernemer overnemen, wat haar een proefperiode van vier maanden bood om haar plan te finetunen.

Het idee voor een goede, gezonde take away dateert al van een jaar of acht geleden, toen Joleen haar eigen bedrijf startte. "Het ontwerp voor de verpakking in de vorm van een koffertje had ik al in mijn hoofd, vandaar de naam The Food Case. Uiteindelijk vond ik die stap te groot om in één keer te zetten en ben ik begonnen met catering en private dining."

Ze bouwde het bedrijf gestaag uit, eerst in Den Bosch en na haar verhuizing in Hurwenen. "Nu stond ik voor de keuze of ik mijn bedrijf aan huis zou voortzetten of een ruimte zou gaan huren. En moest dat dan puur een bedrijfsruimte worden of een winkelpand? Toen deze mogelijkheid zich aandiende, heb ik die met beide handen aangegrepen."

De nieuwe aanpak bevalt op alle fronten goed. "De loop zit er goed in en door de zichtlocatie krijg ik ook meer aanvragen voor catering op locatie."

De vitrine ligt vol met crudités en heerlijkheden die thuis alleen even opgewarmd hoeven te worden, zoals gestoofd rundvlees, pastagerechten en gegrilde courgette. Speciale vermelding verdienen de quiches; het deegrecept kreeg Joleen van haar Franse schoonmoeder. Over Frankrijk gesproken: de rotisserie met gegrilde scharrelkippen doet denken aan vakantie in het zonnige zuiden.

Bij alle gerechten van Joleen zijn pure ingrediënten het uitgangspunt. "Ik geloof niet in light producten, maar in bewust en met mate eten. Neem de spinaziebroodjes: die bestaan voor 35 procent uit groente. Zo krijg je minder koolhydraten en meer groente binnen." Voor Pasen zijn heerlijke brunches, lunches of diners te bestellen, voor één persoon of de hele familie.

"Nu ik hier definitief blijf, ga ik verdere plannen maken. Het aanbod aan gedroogde worsten, serrano- en parmaham wil ik uitbreiden. Er is hier ook ruimte genoeg voor kookworkshops of private dining."


q www.thefoodcase.nl

Janneke Boogaard