• Tijdens de verjaardag van Ben van Bronkhorst spraken zijn medebroeders Bertus Bus en Ben van Bronkhorst ook alvast even over de carnavalsmissen.
• Tijdens de verjaardag van Ben van Bronkhorst spraken zijn medebroeders Bertus Bus en Ben van Bronkhorst ook alvast even over de carnavalsmissen. Foto: aangeleverd

zaterdag en zondag

Carnavalsmissen in vier kerken

bommelerwaard • 'Carnaval moet je serieus vieren'. Dat vinden drie paters in de Bommelerwaard, die alle drie iets hebben met de heilige Franciscus, dé vrolijke Frans. Ze gaan dan ook graag voor in een van de vier carnavalsmissen komend weekend in de Bommelerwaard. Op de foto staat links pastoor en pater Roland Putman, hij gaat voor in Teskesdurp (Kerkdriel) en Schumersdurp (Velddriel). Hij vervangt de 85-jarige pastro Jos Verhoeven. In het midden pater Bertus Bus, die voorgaat in Mispelgat (Zaltbommel) en rechts pater Ben van Bronkhorst in 't Malse Arckeldurp (Ammerzoden). Pater Bertus Bus mag zich ook drie dagen per jaar 'Bisschop van Mispelgat' noemen. Kijk in de agenda om te zien op welke dag en hoe laat de carnavalsmissen zijn.