donderdag 21 februari

Kunstlezing
14:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Kunstlezing door Lisette le Blanc over 'Utrecht, Caravaggio en Europa'. N.a.v. de expositie over het Rome van 1600 tot 1630 in het Centraal Museum Utrecht (te zien t/m 24 maart). Entree: 12,50 euro, reserveren is nodig en kan via:
www.stroomhuisneerijnen.nl

Themacafé
15:00-17:00, Ammerzoden, Het Zonnelied Café De Rode Leeuw. Themacafé van Het Zonnelied en Cello. Thema: 'Iedereen is anders'. Samen praten over onderwerpen als geloof, huidskleur, beperking, afkomst, seksualiteit en leeftijd. Aanmelden bij de receptie of via: receptiezl@brabantzorg.eu of jlobregt@cello-zorg.nl

Alzheimer Café
19:00-21:30, Ammerzoden, Het Zonnelied. Welke invloed heeft dementie op je relatie, op intimiteit en seksualiteit. Spreker is Ingrid van Kempen, psycholoog en seksuoloog. toegang gratis. Meer informatie bij Marten Tel, geestelijk verzorger: 073-6119170 of Eelke Visser, psycholoog: 06-20207635.

Geestelijke groeiavond
20:00-23:00, Zaltbommel, De Ontmoeting. Jacque Brunt behandelt het onderwerp 'Zie het Lam van God'. Iedereen is van harte welkom.

vrijdag 22 februari

Taalplus
9:00-11:30, Ammerzoden/Kerkdriel, bibliotheek. Voor mannen en vrouwen die beter Nederlands willen leren. Spreken, luisteren, lezen, schrijven, sociale vaardigheden en rekenen. Deelname kost 10 euro per maand incl. boek. Aanmelden: 06-44614237 of kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied (Hogesteeg 2). Elke vrijdag en maandag. Samen met vrijwilligers een kopje koffie drinken en andere mensen ontmoeten. Een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen behoort ook tot de mogelijkheden. Bezoekers betalen een kleine bijdrage voor koffie en thee.

Workshop GrowZ
13:00, Zaltbommel, Stichting Kompas. Hoe maak je een video of filmpje om jezelf zo goed mogelijk te presenteren bij sollicitaties of als ZZP'er. Deelname is gratis. Informatie bij Erika Eykema: ericaeykema@hotmail.com of 06-21958250 of Ans Klein Geltink: ans.kleingeltink@kompasbommelerwaard.nl of 06-11252724.

Spullen rommelmarkt
19:00-20:00, Opijnen, Pastoriestraat 6. Inzamelen van spullen voor de rommelmarkt van de hervormde kerk op 15 juni. Kleding en kleine meubels zijn ook welkom. Geen computers, bankstellen en orgels. Meer informatie bij Gea Klip: 0418-651922.

Toneel in De Boxhof
19:30, Velddriel, De Boxhof. Toneelvereniging Velddriel (St. Genesius) brengt de heerlijke, luchtige, komische, doldwaze klucht 'Geld voor het Oprapen'. Over strandjutter Sybren op een waddeneiland. Entree: 7,50 euro in de voorverkoop of 8,50 euro aan de kassa. Te koop bij DecoHome Poulisse in Velddriel en bij Astrid Kledingshop in Kerkdriel of online:
www.toneelvelddriel.nl

Toneel in Waardenburg
19:30, Waardenburg, De Koeldert. Toneelgroep 'De Swonspelers' brengt 'De bedrieger bedrogen', een blijspel in drie bedrijven door Anja Meijer. Entree: 6 euro. Reserveren: mvanleeuwen@welzijnwedstbetuwe.nl

Plannen voor Alem
20:00, Alem, De Drie Linden. De dorpsraad houdt de jaarvergadering. Wethouder Peter de Vries vertelt over de ontwikkelingen rondom Maasoeverpark (Deltaplan Bedijkte Maas) en woningbouw. Een ambtenaar geeft een presentatie over verkeersmaatregelen; verantwoordelijk wethouder Erik van Hoften is aanwezig om eventueel toelichting te geven.

zaterdag 23 februari

Veldslag en Winterbivak
11:00-17:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Legerkampen van diverse eenheden. Vrouwen, kooplieden en chirurgijns. Soldatenverhalen, ouderwets speelgoed, muziek en dans. Om 14:00 uur is de historische veldslag.

Soep eten
12:00-13:30, Zaltbommel, Pand 9. Een grote kom verse soep voor 1,00 euro, keuze uit twee soorten waarvan één vegetarische. Iedereen kan aanschuiven in de hal van Pand 9 en een praatje maken. Vrijwilligers van het Buurtteam en de protestantse gemeente in Zaltbommel organiseren de soepmaaltijd elke laatste zaterdag van de maand.

Talentenjacht Hedel
13:30, Hedel, Gelre's End. 37ste editie van de jaarlijkse Talentejnacht van Jeugdwerk De Molshoop. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Entree: 1,50 euro.

Lezing over Israël
14:30-16:00, Zaltbommel, Het Lokaal Maasstraat 17. Lezing door Liesbeth de Vries, die een groot deel van haar leven in Israël heeft gewoond. Als gids begeleidt zij groepen in Israël en in de Palestijnse gebieden. Interessant voor iedereen die interesse heeft in het land, het jodendom en de mix van culturen. Toegang gratis (let op, wel betaald parkeren).

Ontmoetingsmaaltijd
18:00, Zaltbommel, sporthal Courtine. Voor mensen die graag in contact komen met andere mensen. In het teken van Samen komen en Samen eten. Na afloop presentatie van de volle evangelie gemeente De Kandelaar.

Toneel in De Boxhof
19:30, Velddriel, De Boxhof. Zie ook vrijdag.

Toneel in Waardenburg
19:30, Waardenburg, De Koeldert. Toneelgroep 'De Swonspelers' brengt 'De bedrieger bedrogen', een blijspel in drie bedrijven door Anja Meijer. Entree: 6 euro. Reserveren: mvanleeuwen@welzijnwedstbetuwe.nl

Toneel in Heerewaarden
20:00, Heerewaarden, mfc De Steen. Toneelgroep Van Alles Wa speelt de klucht 'Een kuuroord vol met stress' van Nico Torrenga. Zie links op deze pagina.

Pubquiz 't CAF
20:30, Bruchem, 't CAF. Avondvullende quiz met vragen, muziekfragmenten, foto's en nog veel meer. Teams van maximaal 6 personen kunnen zich inschrijven bij 't CAF of via 06-54365508. Deelname kost 7,50 euro per team incl. welkomstdrankje.

Vrijgezellenfeest Boerenbruidspaar
21:00-23:45, Zaltobmmel, Het Hof. In plaats van het jaarlijkse 'Veurgloeien' van De Wallepikkers. Op 5 maart zullen Berte van 't Vergulde Verreke en Fietus van Dun Lange Haspel in het onecht trouwen. Vandaag gaan ze in ondertrouw en luiden ze hun vrijgezellentijd uit. M.m.v. Daffie DJ en Blaaskapel Spuugzat.

Rock coverband in Haaften
21:00, Haaften, De Burcht van Haeften. Soul en rock coverband Missing One speelt good old klassiekers, maar ook recentere hits met af en toe een Nederlandstalig nummer.

zondag 24 februari

Singelcross en Kidscross
11:00, Zaltbommel, Kindertuin. 3,2 km rennen over de prachtige stadswallen en langs de kanonnen van Zaltbommel. Uitdagend parcours door de hoogteverschillen en de onverharde ondergrond. De Kids Cross start om 10:20 en 10:30 uur.
www.singelcross.nl

Veldslag en Winterbivak
11:00-17:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Legerkampen van diverse eenheden. Vrouwen, kooplieden en chirurgijns. Soldatenverhalen, ouderwets speelgoed, muziek en dans. Om 14:30 uur is de historische veldslag.

Rob & Robbie
14:00-15:30, Hurwenen, Hurns Kerkje. Kunstenaar Rob Reis (illustraties) en kunsthistoricus Robbie Dell'Aira (tekst) stelden een serie streekvertelsels samen voor Het Kontakt. Daarin is een aantal bekende sagen, legenden en historische curiositeiten opgenomen. Tijdens de bijeenkomst in het Hurns Kerkje draagt Robbie een aantal teksten voor en gaat hij verder in op de streekverhalen. Rob is aanwezig om uitleg te geven over zijn illustraties. Entree: 5 euro incl. consumptie.

Rubens Consort
16:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Het Rubens Consort speelt de Goldbergvariaties van Bach, in een bewerking voor strijktrio. Sarah Kapustin op viool, Roeland Jagers op altviool en Sietse-Jan Weijenberg op cello. Entree: 20 euro (tot 18 jaar gratis). Reserveren: engelenbak@gmail.com
www.engelenbakzaltbommel.nl

Jeugddienst Well
18:30-19:30, Well, Wellse Kerk. Met Jan Willem van Straaten alias 'Dominee Baardmans'. Thema: 'Chillen op Zijn manier'. Leven en vertrouwen op God in tijden van Netflix.

dinsdag 26 februari

Opticien
10:00, Ammerzoden, zorgcentrum Het Zonnelied. De opticien komt langs voor wie zijn zicht wil laten testen of andere vragen heeft.

Breien en haken
13:30-15:30, Zaltbommel, bibliotheek. Breien en haken voor stichting Het Troostdekentje. Voor kinderen die chronisch of levensbedreigend ziek zijn.

2 Stemmige Heren
13:30, Ammerzoden, zorgcentrum Het Zonnelied. De '2 Stemmige Heren' zingen en spelen muziek uit de jaren vijftig, zestig en zeventig, in het Nederlands en Engels.

Ontdekkingstocht
14:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Samen met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen op ontdekkingstocht op Landgoed Waardenburg en Neerijnen. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Deelname kost 5 euro, 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Meer informatie bij Anton van der Velde: 06-16651048 of Fieke Vos: 06-42800802. Reserveren is noodzakelijk en kan via:
www.glk.nl/activiteiten

PCOB-middag Brakel
14:00, Brakel, De Wilhelminahof. Ton van Balken vertelt over de reis die hij met zijn zoon maakte naar Costa Rica. Over bananen en ananas, maar ook over vlinders, libellen, zoogdieren en vooral veel vogels. Toegang gratis en ook niet PCOB-leden zijn van harte welkom.

Wethouder in Zuilichem
15:00-20:00, Zuilichem, Zorgboerderij 't Hoog. Wethouder Gijs van Leeuwen brengt een werkbezoek aan Zuilichem. Hij gaat o.a. naar de zorgboerderij van Jacques en Bea van 't Hoog, daarna naar de School met de Bijbel en dorpshuis Den Ham.

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'Liebe in den Gängen' van Thomas Stuber. De verlegen en teruggetrokken Christian verliest zijn baan en vindt werk bij een groothandel. Hij raakt bevriend met de oudere Bruno van de afdeling Dranken en ontmoet Marion van de afdeling Zoetwaren afdeling. Sympathiek, bitterzoet, tragisch en komisch portret over beschadigde buitenbeentjes, die werken in een zielloze omgeving.

woensdag 27 februari

Open Morgen
10:00-12:00, Zaltbommel, Pand 9. Elke woensdagmorgen. Iedereen is welkom voor een kop koffie of thee met iets erbij en voor gezelligheid en een luisterend oor. Georganiseerd door evangelische gemeente.

Stoere Struintocht
14:00-16:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Voor kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders. De gids van Staatsbosbeheer laat de kinderen beleven hoe leuk het is langs de rivier. Speuren naar sporen, veertjes, stenen of schelpen. Aanmelden is niet nodig, maar zorg dat je op tijd bent (circa 10 minuten lopen vanaf de parkeerplaats, betalen aan de kassa van Slot Loevestein). Kijk voor meer informatie op:
www.staatsbosbeheer.nl

Repair Café
14:00-16:30, Zaltbommel, Pand 9. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes en computers.

Kulturhus Film: Ciske de Rat
14:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Het verhaal speelt zich af midden in de jaren '30. Ciske is een straatjongen die weinig ouderliefde krijgt. Zijn vader is zeeman en bijna altijd weg, en Ciske moet noodgedwongen bij zijn moeder wonen, die niets van hem moet weten. Entree: 3 euro incl. een kopje koffie of thee.

Voorleespret
14:30-15:00, Kerkdriel, bibliotheek. Luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.

Hèmerts Visserskoor
19:30, Gameren, De Slotshof. Optreden van 't Hèmerts Visserskoor. Toegang gratis.

donderdag 28 februari

Film over de Korea's
19:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. De film uit 2016 vertelt het verhaal van de Noord-Koreaanse visser Nam Chul-woo, die door motorpech per ongeluk in het Zuiden terecht komt. Hij wordt opgepakt en verdacht van spionage.

Kijk voor meer activiteiten op: www.hetkontakt.nl