'Meet & Match' in Rivierenland

rivierenland • Stichting Platteland Rivierenland bereidt een 'smakelijke' bijeenkomst voor op 20 mei. Het is de bedoeling dat agrariërs uit het hele rivierengebied op die dag hun producten gaan laten zien en proeven aan bedrijven in de regio. De locatie van dit evenement wordt later bekend gemaakt. De stichting nodigt horecabedrijven, supermarkten, cateraars, (cadeau)winkels, (bedrijfs)kantines en boodschappenservices uit om kennis te komen maken met de lokaal geproduceerde producten. Daarna volgt hopelijk een structurele samenwerking van producenten en (zakelijke) afnemers: 'Meet & Match' dus.

Veel agrariërs hebben zelf een winkel op de boerderij of een stalletje aan de weg waar consumenten hun producten kunnen kopen. Maar volgens projectleider Jolijn Zwart-van Kessel liggen er nog meer kansen. "Hoe mooi zou het zijn als je in de lokale supermarkt ook kaas uit je eigen omgeving kunt kopen. Of dat restaurants in het Rivierenland ingrediënten uit de eigen regio gebruiken in hun gerechten. Of dat bedrijfskantines lunch serveren met lokale producten."

Het is de bedoeling dat geïnteresseerde bedrijven op maandag 20 mei tussen 10:00 en 13:00 uur vrijblijvend kennis kunnen maken met de producenten en hun producten. Deelname is gratis zowel voor producenten als voor (zakelijke) bezoekers, maar aanmelden is noodzakelijk. Agrariërs kunnen zich tot uiterlijk 12 maart aanmelden. Bedrijven die willen komen proeven en of inkopen, wordt ook verzocht zich aan te melden.

q www.plattelandrivierenland.nl