• Een verrassende en kleurrijke combinatie.
• Een verrassende en kleurrijke combinatie. Foto: aangeleverd

Trio Lataster in De Gevleugelde Ezel

poederoijen • Trio Lataster geeft zaterdag 2 maart een concert in De Gevleugelde Ezel.

Het trio bestaat uit Ingrid Nissen (hobo), Margrita Rondeel (cello) en Mariken Zandvliet (piano) en is opgericht als eerbetoon aan de kunstschilder Ger Lataster. De drie vrouwen hebben iets met schilders; ook in De Gevleugelde Ezel, het huis van Dick Haakman, traden ze meermalen op. Op het programma staan onder andere de Ballade voor hobo en piano en de Sérénade van H. Andriessen, Élégie voor cello en piano van A. Glazunow en Ballade op.133 van Y. Bowen. Na de pauze volgen de Sérénade van Th. Kirchner en werken van Debussy en Corticelli.

Ingrid Nissen studeerde hobo in haar geboortestad Londen en in Frankfurt en Berlijn. Zij is lid van diverse ensembles en speelt bij Sinfonia Rotterdam en Nederlandse orkesten.

Margrita Rondeel studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den haag. Zij speelt regelmatig bij haar oude werkgever Holland Symfonia, het Metropole Orkest en bij het nationaal Symfonisch Kamerorkest. Mariken Zandvliet studeerde o.a. aan het Utrechts Conservatorium en aan het Mozarteum in Salzburg. Met violist Tjeerd Top speelde zijn in de bekende zalen in Nederland, maar ook in Indonesië, Argentinië, India, Sri Lanka, Costa Rica en Brazilië. Zij is als docent en correpetitor verbonden aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam.

Het concert in Poederoijen begint om 20:00 uur. De entree is 40 euro incl. koffie en na afloop een licht souper. Reserveren kan via: 0418-673597 of via e-mail: Mascha.v.Peijpe@inter.nl.net