Afbeelding
Foto: aangeleverd

Nog startnummers voor Singelcross

zaltbommel • Er is nog plek voor deelnemers bij de Singelcross van komende zondag, zowel voor volwassenen als voor kinderen. De laatste startnummers zijn op te halen bij Love-Li Lingerie aan de Gamerschestraat 22 in Zaltbommel. Deelname kost 10,00 euro voor volwassenen en 5,00 euro voor kinderen. Een deel van de opbrengst gaat dit jaar naar de carnavalsverenigingen die zijn getroffen door de brand van vrijdag. De Kids'Cross start zondag om 10:20 uur, de loop voor volwassenen om 11:00 uur. De jonge deelnemers lopen 700 of 1400 meter, de groten één, twee of drie ronden van 3,2 kilometer.


Podarwic toch weer in winnende flow

giessenburg/aalst • Het eerste damesteam van Podarwic verdedigde dit weekend met verve de eerste plek tegen Vridos DS1 in Giessenburg. In de eerste set kwamen de Aalster volleybalsters niet echt in hun 'flow' door luide aanmoedigingen van het publiek van de tegenstander. De set ging met 25-21 naar Vridos. De tweede set wilden de dames dit niet meer laten gebeuren en ze knokten daar hard voor. Met resultaat: deze set werd gewonnen door Podarwic met 15-25. De derde set ging nog steeds niet soepel, maar het lukte toch om te winnen (19-25). De vierde set lieten de dames van Podarwic nog wat meer van hun kunsten zien. Het team zat weer terug in de 'flow'. De pass lag beter, de set-ups kwamen meer op maat en de aanvallen vielen bij de tegenpartij nog meer op de grond. Podarwic liet hier weer even zien dat de eerste plek toch echt van hen is. Het eindigde in een 1-3 winst door de uitslag van 14-25 in de vierde set.
Volgende week staat de wedstrijd tegen de nummer 2 op de planning. OKK'70 DS1 komt om 16:45 uur op bezoek in de Maayenboogerd in Aalst. In Hardinxveld zat de tribune vol met publiek voor Podarwic, zal dat aankomende zaterdag ook zo zijn?


Duowedstrijden voor Hamarithi

culemborg/aalst • De selectie van Hamarithi turnde zaterdag een wedstrijd in samenwerking met SportBalans. Gemengde duo's en trio's werden gevormd door middel van loting. Evy van Hemert turnde samen met Celena van Pelt naar het goud bij de D2. Zilver was er voor debutante Lynn van der Werff met haar partner. Bij het nationaal niveau werd de wedstrijd gewonnen door Mari-Lynn van Boggelen samen met Claudia Pap. Tweede werd Marjorie Brandsma met haar partner en derde Naomi de Keizer. In de keuzecategorie derde en vierde divisie jeugd was er een derde plaats voor het duo waar Hannah van Boggelen in mee turnde. Valérie Brandsma won met ruim een punt voorsprong met Renske Wakkerman het goud. Eva van de Werken en Loes Kleingeld waren de beste bij de D1 categorie. Op de voet volgde Lieke Hermes, die deelnam met een trio. Esmeralda van Lopik werd met Suze Otte derde.
Amber de Gruijter wist bij de keuzecategorie in de vijfde en zesde divisie verdiend goud te behalen met Nika van Sprang. Roosmarijn Groeneveld werd tweede met haar partner en Aylin Compen derde. Bij de oudste meiden (senioren derde divisie) turnde Fleur Danklof, nadat ze heel de dag al mee geholpen had, een relaxte ongedwongen wedstrijd. Alles lukte en met een prachtige balk- en vloeroefening won zij met Xianne van der Put het goud. Vera Westervoort turnde met Sofie van Elst naar de derde plaats.