Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Twee wethouders paraat in Alem

alem • De dorpsraad van Alem houdt vrijdag 22 februari om 20:00 uur de jaarvergadering in dorpshuis De Drie Linden. Twee wethouders schuiven aan; inwoners zijn van harte welkom om voorstellen te delen. De dorpsraad legt verantwoording af over het gevoerde beleid van het afgelopen jaar en deelt haar toekomstplannen.
Over twee onderwerpen die voor het dorp Alem van groot belang zijn, zal wethouder Peter de Vries het woord voeren. Het betreft: ontwikkelingen rondom Maasoeverpark (Deltaplan Bedijkte Maas) en woningbouw.
Voor 2019 staan er voor het dorp enkele belangrijke verkeersmaatregelen in de planning; hierover zal door een vertegenwoordiger van de gemeente Maasdriel een korte presentatie gegeven worden. Verantwoordelijk wethouder Erik van Hoften is aanwezig om eventueel toelichting te geven.
Een ander actueel item is 'duurzaamheid'. De dorpsraad is bezig om plannen te maken om Alem zo energieneutraal mogelijk te maken. Ook dit onderwerp komt aan bod en wethouder Van Hoften zal het beleid van de gemeente hierin toelichten.


Gijs van Leeuwen bezoekt Zuilichem

zuilichem • Op dinsdag 26 februari zal wethouder Gijs van Leeuwen een werkbezoek brengen aan Zuilichem. Zuilichem Leeft wil de wethouder kennis laten maken met de sociaal maatschappelijke aspecten van het dorp. Om 15:00 uur start hij met een bezoek aan de zorgboerderij van Jacques en Bea van 't Hoog. Daarna wordt de School met de Bijbel bezocht. Rond 16:30 uur arriveert hij bij dorpshuis Den Ham. Hij zal daar meespelen met het jeu de boules. Daarna krijgt hij een rondleiding door het dorpshuis door de voorzitter van het bestuur van het dorpshuis, Daniella van der Leij.
Het dorpshuis en Zuilichem Leeft presenteren een plan om het dorpshuis te moderniseren en met nieuwe activiteiten in de toekomst te vitaliseren. De wethouder schuift aan bij de open eettafel, daarna (rond 18:45 uur) kunnen inwoners nader met hem kennismaken. Vervolgens bezoekt hij de badmintonners. Rond 20:00 uur wordt het werkbezoek afgesloten.