donderdag 14 februari

Fotoshoot in de stallen
14:00-19:00, Hedel, Kaasboerderij Van Zeelst. Valentijnsdagactie. Gratis professionele fotoshoot in de stallen. Iedereen ontvangt een digitale foto. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk:
www.mijnkaaskoe.nl

Leerpunt Maasdriel
18:30-21:30, Kerkdriel, bibliotheek. Voor mensen die het soms lastig vinden om met de computer om te gaan of internet te gebruiken, brieven te schrijven of te lezen, te appen of te mailen of een formulier in te vullen. Deelname kost een kleine bijdrage voor de lesmaterialen. Aanmelden is noodzakelijk en kan via: 06-29462318 (Koning Willem I College).

Jeugdgemeenteraad
19:00, Zaltbommel, Oude Stadhuis. Tien groepen leerlingen van het Cambium College presenteren hun plannen voor het herinrichten van het dorpshart in Aalst. Onder voorzitterschap van burgemeester Peter Rehwinkel gaan ze met elkaar in debat.

Film 'Dood Water'
19:30, Neerijnen, het Stroomhuis. Belangrijke historische documentaire uit 1934 van Gerard Rutten. Alternatieve titel 'Storm over den Afsluitdijk'. Over het groot sociaal drama als gevolg van de afsluiting en gedeeltelijke drooglegging van de Zuiderzee, het huidige IJsselmeer. Wanhopige vissers uit Volendam probeerden met spaden en zelfs explosieven de dijk op te blazen. Hoofdpersoon Willem de Geus overlijdt tijdens een explosie bij de Afsluitdijk. De film werd destijds op het filmfestival van Venetië bekroond met een Gouden Leeuw voor het beste camerawerk. Entree: 5 euro. Reserveren niet nodig.
www.stroomhuisneerijnen.nl

vrijdag 15 februari

Taalplus
9:00-11:30, Ammerzoden/Kerkdriel, bibliotheek. Voor mannen en vrouwen die beter Nederlands willen leren. Spreken, luisteren, lezen, schrijven, sociale vaardigheden en rekenen. Deelname kost 10 euro per maand incl. boek. Aanmelden: 06-44614237 of kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied (Hogesteeg 2). Alle inwoners van de Bommelerwaard zijn iedere maandag en vrijdag welkom. Samen met vrijwilligers een kopje koffie drinken en andere mensen ontmoeten. Een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen behoort ook tot de mogelijkheden. Bezoekers betalen een kleine bijdrage voor koffie en thee.

Spreekuur vluchtelingenwerk
11:30-13:30, Kerkdriel, bibliotheek. Voor vragen op juridisch en maatschappelijk gebied. Meer infromatie: 0418-541017, 06-82815577 of ascheurwater@vluchtelingenwerk.nl

Praisedienst in Pand 9
20:00-21:30, Zaltbommel, kerkzaal Pand 9. Thema: 'He Is The One'. Veel ruimte voor samenzang o.l.v. de jeugdband van de Evangelische Gemeente Bommelerwaard. Het thema wordt toegelicht door diverse getuigenissen.

zaterdag 16 februari

Verkoopdag Maria-Martha
9:30-15:00, Aalst, Het Achterhuis. Jaarlijkse verkoopdag van vrouwenvereniging Maria-Martha uit Aalst. Bloemen en planten, cadeauartikelen, speelgoed, zuivel, slaatjes, worsten, fruit, erwtensoep en tweedehands boeken. Ook inschrijvingen voor houten speelgoed, een brieventent, koffie met iets lekkers en friet, broodje hamburger en frikandel speciaal. De opbrengst is bestemd voor de hersteld hervormde gemeente Aalst.

Boomsnoeifeest TorenTuin
10:00, Zaltbommel, TorenTuin. Start van het nieuwe TorenTuin-seizoen. Fruitbomen snoeien o.l.v. de HoogstamBrigade. Met warme vuurtjes, koek & zopie. Trek laarzen aan en neem (als je die hebt) een snoeischaar mee.

Knotwilgen snoeien
10:00, Heerewaarden, De Voorne (Voorne 13). Vrijwilligers van Natuurwacht Bommelerwaard gaan knotwilgen snoeien. Trek laarzen aan en neem werkhandschoenen mee. De Natuurwacht zorgt voor gereedschap. Meer informatie bij Ton van Balken: acvanbalken@upcmail.nl

Vrijwilligersmarkt kasteel
13:00-16:00, Ammerzoden, kasteel Ammersoyen. Gezocht worden onder meer vrijwillige rondleiders en publieksbegeleiders, gastvrouwen/heren, vrijwilligers voor de kaart- en winkelverkoop, educatie en evenementen. Om 13:00, 14:00 en 15:00 uur vertrekt er een verkorte rondleiding door het kasteel waarin ook aandacht is voor het vrijwilligerswerk. Voor vragen en meer informatie is er na afloop de vrijwilligerscoördinator.

Finissage in het Stroomhuis
15:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Feestelijke afsluiting van de expositie 'Kleur aan drie rivieren', die van 14 tot 17 februari van 12:00 tot 16:00 uur nog te bezichtigen is.

Toneel in De Boxhof
19:30, Velddriel, De Boxhof. Toneelvereniging Velddriel (St. Genesius) brengt de heerlijke, luchtige, komische, doldwaze klucht 'Geld voor het Oprapen'. Over strandjutter Sybren op een waddeneiland. Entree: 7,50 euro in de voorverkoop of 8,50 euro aan de kassa. Te koop bij DecoHome Poulisse in Velddriel en bij Astrid Kledingshop in Kerkdriel of online:
www.toneelvelddriel.nl

Masterclass Cesar Zuiderwijk
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Intiem programma voor jong en oud, voor beginnende en gevorderde drummers en natuurlijk voor liefhebbers. Cesar Zuiderwijk speelt al 45 jaar bij Golden Earring. Op levendige en humoristische wijze vertelt en speelt hij tijdens een twee uur durende reis door de drumwereld. Met tips & tricks, de Möller-methode en wat je beter niet kunt doen. Entree: 19,50 euro.
www.de-poorterij.nl

Dansen met Daffie
21:00-02:00, Zaltbommel, Het Hof. Spring in Daffie's tijdmachine en vlieg van de 70's door de 80's richting 90's. Van Abba tot ZZ-top. Met lekkere hapjes. Entree gratis.

zondag 17 februari

Koffiemiddag senioren
14:00-16:00, Hedel, seniorenhof De Munt. Samen wat babbelen met kopje koffie/thee en iets lekkers.

Rivierenland Klassiek
15:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Martin Kaptein (piano) en Ekaterina Beleskina (zang) brengen werken van Gluck, Mozart, Schubert, Debussy, Poulenc, Rossini en anderen. Sinds 2017 vormen zij het lied-duo MarCato. Entree: 10 euro. Reserveren:
www.stroomhuisneerijnen.nl

maandag 18 februari

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied (Hogesteeg 2). Alle inwoners van de Bommelerwaard zijn iedere maandag en vrijdag welkom. Samen met vrijwilligers een kopje koffie drinken en andere mensen ontmoeten. Een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen behoort ook tot de mogelijkheden. Bezoekers betalen een kleine bijdrage voor koffie en thee.

dinsdag 19 februari

Rolstoeldansen
13:30, Ammerzoden, Het Zonnelied. Ook mensen die minder goed ter been zijn, kunnen mee dansen en zingen.

Troostdekentjes
13:30-15:30, Zaltbommel, bibliotheek. Samen troostdekentjes breien en haken voor zieke kinderen. Materiaal is aanwezig, maar eigen materiaal meebrengen is fijn.

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'The Wife' van Björn Runge met Glenn Close, Jonathan Price en Christian Slater. Joe wint de Nobelprijs voor de Literatuur. Dat zou een vreugdevolle gebeurtenis moeten zijn voor hem en zijn vrouw Joan, waarmee hij al bijna veertig jaar getrouwd is. In plaats daarvan wordt het voor Joan een moment om de confrontatie aan te gaan met ongemakkelijke, diep onderdrukte waarheden. Beklemmend en spannend drama over een huwelijk. Glenn Close draagt het geraffineerde verhaal van begin tot eind: intelligent, subtiel en met bloedstollende gereserveerdheid zet ze Joan neer als een persoon die stilletjes transformeert van zichzelf wegcijferende echtgenote tot woedende vrouw.

Hollandse Waterlinie
20:00, Haaften, De Burcht van Haeften. Presentatie door Erwin José over De Hollandse Waterlinie. Toegang gratis voor leden van Studiekring Haaften en 5 euro voor niet-leden. Meer informatie: 06-21914404.

Natuurfilm en lezing
20:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. natuurfilmer en boswachter Mark Kapteijns van Brabants Landschap toont een aantal natuurfilms, die meermaals nationaal en internationaal zijn bekroond. Kapteijns kan er ook fantastisch over vertellen. Entree: 5 euro.
www.stroomhuisneerijnen.nl

woensdag 20 februari

Leerpunt Maasdriel
9:00-12:00, Bibliotheek Kerkdriel. Oefenen met lezen, schrijven, rekenen of met de computer werken. Informatie en aanmelden bij het Koning Willem I College: 06-29462318.

Open Morgen
10:00-12:00, Zaltbommel, Pand 9. Iedereen welkom voor koffie/thee, gezelligheid en een luisterend oor. Georganiseerd door evangelische gemeente.

Inloopspreekuur E-books
11:00-12:00, Zaltbommel, bibliotheek. Neem e-reader, smartphone of tablet mee. Aanmelden is niet nodig, deelname is gratis.

Taalhuis Maasdriel
12:00-13:30, Kerkdriel, bibliotheek. Gratis inloopspreekuur voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal, reken en/of digitale vaardigheden. Ook taalvrijwilligers zijn welkom. Meer informatie: 06-29462318 of leerpuntmaasdriel@kw1c.nl

Repair Café
14:00-16:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes en computers.

Emma wil leven
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma. Emma is slim, sportief, grappig...en weegt 40 kilo. Gebaseerd op de gelijknamige en indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius en op gesprekken met betrokkenen en (ervarings)deskundigen. Intens en intiem portret geschetst door de makers van LEEF!, PAAZ en Ma. Entree: 22,50 euro.
www.de-poorterij.nl

donderdag 21 februari

Kunstlezing
14:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Kunstlezing door Lisette le Blanc over 'Utrecht, Caravaggio en Europa'. N.a.v. de expositie over het Rome van 1600 tot 1630 in het Centraal Museum Utrecht (te zien t/m 24 maart). Entree: 12,50 euro, reserveren is nodig en kan via:
www.stroomhuisneerijnen.nl

Themacafé
15:00-17:00, Ammerzoden, Het Zonnelied Café De Rode Leeuw. Themacafé van Het Zonnelied en Cello. Thema: 'Iedereen is anders'. Samen praten over onderwerpen als geloof, huidskleur, beperking, afkomst, seksualiteit en leeftijd. Aanmelden bij de receptie of via: receptiezl@brabantzorg.eu of jlobregt@cello-zorg.nl.

Leerpunt Maasdriel
18:30-21:30, Bibliotheek Kerkdriel. Oefenen met lezen, schrijven, rekenen of met de computer werken. Deelnemers betalen een kleine bijdrage voor de lesmaterialen. Informatie en aanmelden bij het Koning Willem I College: 06-29462318.

Alzheimer Café
19:00-21:30, Ammerzoden, Het Zonnelied. Welke invloed heeft dementie op je relatie, op intimiteit en seksualiteit. Spreker is Ingrid van Kempen, psycholoog en seksuoloog. toegang gratis. Meer informatie bij Marten Tel, geestelijk verzorger: 073-6119170 of Eelke Visser, psycholoog: 06-20207635.

vrijdag 22 februari

Taalplus
9:00-11:30, Ammerzoden/Kerkdriel, bibliotheek. Voor mannen en vrouwen die beter Nederlands willen leren. Spreken, luisteren, lezen, schrijven, sociale vaardigheden en rekenen. Deelname kost 10 euro per maand incl. boek. Aanmelden: 06-44614237 of kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl

Spreekuur vluchtelingenwerk
11:30-13:30, Kerkdriel, bibliotheek. Voor vragen op juridisch en maatschappelijk gebied. Meer infromatie: 0418-541017, 06-82815577 of ascheurwater@vluchtelingenwerk.nl

Workshop GrowZ
13:00, Zaltbommel, Stichting Kompas. Hoe maak je een video of filmpje om jezelf zo goed mogelijk te presenteren bij sollicitaties of als ZZP'er. Deelname is gratis. Informatie bij Erika Eykema: ericaeykema@hotmail.com of 06-21958250 of Ans Klein Geltink: ans.kleingeltink@kompasbommelerwaard.nl of 06-11252724.

Toneel in De Boxhof
19:30, Velddriel, De Boxhof. Toneelvereniging Velddriel (St. Genesius) brengt de heerlijke, luchtige, komische, doldwaze klucht 'Geld voor het Oprapen'. Over strandjutter Sybren op een waddeneiland. Entree: 7,50 euro in de voorverkoop of 8,50 euro aan de kassa. Te koop bij DecoHome Poulisse in Velddriel en bij Astrid Kledingshop in Kerkdriel of online:
www.toneelvelddriel.nl

Toneel in Waardenburg
19:30, Waardenburg, De Koeldert. Toneelgroep 'De Swonspelers' brengt 'De bedrieger bedrogen', een blijspel in drie bedrijven door Anja Meijer. Entree: 6 euro. Reserveren: mvanleeuwen@welzijnwedstbetuwe.nl

Kijk voor meer agendaberichten op de uitagenda op de website www.hetkontakt.nl