Rob & Robbie in 't Hurns Kerkje

hurwenen • Kunstenaar Rob Reis en kunsthistoricus Robbie Dell'Aira geven op zondag 24 februari om 14:00 uur in 't Hurns Kerkje een lezing. Het tweetal publiceert elke week in Het Kontakt een streeksvertelsel. Bekende en onbekende sagen, legenden en historische curiositeiten komen aan bod. Tijdens de lezing draagt de schrijver enkele vertelsel voor en gaat hij in op het ontstaan van de serie en de diepere betekenis van streekverhalen. De illustrator is aanwezig om uitleg te geven over zijn werk.


Kinderoptocht in Schumersdurp

velddriel • De kinderen van de Deken Wehmeijerschool vieren op vrijdag 1 maart weer een spetterend carnavalsfeest. Om 14:41 uur start vanaf het schoolplein de kinderoptocht. De route gaat door de Voorstraat, Pastoor van Loonstraat, Pastoor Wassenbergstraat, Mgr. Verhoeksstraat, St. Anoniusstraat en via de Voorstraat weer terug naar school. De optocht wordt voorafgegaan door een aantal leden van Fanfare La Harpe en wordt vergezeld door de jeugd carnavalsraad De Schumers met Prins Jory, Vorst Mels, Adjedant Rudi, Prinses Didi en Hofdame Iva. Na de optocht krijgen alle kinderen een frietje en een snack aangeboden door Berrie's Frietrestaurant.


Kleding en speelgoedbeurs

waardenburg • In dorpshuis De Koeldert wordt op zaterdag 9 maart van 9:30 tot 12:0 uur weer een tweedehands kleding en speelgoedbeurs gehouden. Te koop is kinderkleding, volwassenkleding, schoenen, speelgoed, kinderfietsjes, kinderwagens, maxi-cosi's etc. Van de verkoop is 60% voor de inbrenger en 40% voor stichting Samarita. De opbrengst is voor projecten in Roemenië. Meer informatie is verkrijgbaar bij Jannie van Trigt: 0418-651253 of 06-49405624 of Claudia van Tricht: 06-42253675 of claudiaenmartijn@gmail.com

q www.samarita.nl


Klaverjasmarathon

bruchem • In 't CAF wordt zaterdag 2 maart van 10:00 tot 22:00 uur weer een klaverjasmarathon gehouden. Deelname kost 25 euro inclusief ontvangst met koffie, lunch, avondeten en lekkere tussendoortjes. Drankjes zijn voor eigen rekening. Aanmelden kan tot 27 februari in 't CAF of bij Corné de Koning: 06-54365508.


Kick-off Parel
van de Betuwe

culemborg • De regionale bandwedstrijd De Parel van de Betuwe gaat vrijdag 15 februari van start in De Gelderlandfabriek in Culemborg. De Zaltbommelse rockband Spark of Sanity opent de avond. Spark of Sanity heeft vorig jaar De Parel gewonnen. De band heeft een heel eigen geluid en laat zich inspireren door Britse pop-rock en het ruigere Amerikaanse geluid. Het winnen van De Parel heeft ervoor gezorgd dat de band heeft gespeeld op Appelpop en festival Botte Bijl. De band PEER uit Middelburg speelt ook op deze kick-off avond. De deelnemende bands krijgen drie workshops aangeboden waar zij een stoomcursus krijgen over diverse relevante aspecten binnen de muziekindustrie. De deuren van De Gelderlandfabriek aan de Stationsweg 7 in Culemborg gaan om 20:30 uur open. Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop aan de deur. Op vrijdag 8 maart is de tweede voorronde in Tiel.