• Podarwic in actie tegen WHV.
• Podarwic in actie tegen WHV. Foto: Patrick Röpcke

Twee vijfpunters voor Podarwic

aalst • Het eerste damesteam van Podarwic speelde deze week twee wedstrijden. De volleybalsters gaven geen enkele set uit handen.
Donderdag was Serve'68 de tegenstander, nummer twaalf. Aan de setstanden van 25-8, 25-10 25-7 en 25-6 is al te zien dat Podarwic duidelijk de sterkste was.
Zaterdag volgde de wedstrijd tegen WHV. De eerste set begon wat stroef, maar de set werd toch binnengehaald (25-19). De tweede set liep Podarwic tegen een kleine achterstand aan, die toch werd omgebogen in 25-14 winst. Ze handhaafden hun constante spel waardoor de derde set eindigde in 25-17. Uiteindelijk maakten de Aalster dames het erg spannend, het spel verzwakte een beetje en de stand kwam op 23-23 te staan. Door de goede samenwerking wisten de dames toch deze set te winnen met 29-27.
Zaterdag (16 februari) spelen de dames tegen Vridos in Giessenburg.

Heren Podarwic stevig in het zadel

aalst • Zaterdag hadden de heren van Podarwic een zware taak voor de boeg. De 4-0 nederlaag tegen WHV 2 vorige competitiehelft moest namelijk recht worden gezet. Tevens hadden de heren uit Asperen voor aanvang van de wedstrijd zes verliespunten minder dan Podarwic. De heren uit Aalst waren vastberaden om hier verandering in te brengen.
De eerste set zat Podarwic er vanaf het eerste fluitsignaal bovenop. WHV keek door sterke blokkeringen en aanvallen binnen de kortste keren tegen een ruime achterstand aan. De set werd met 25-20 gewonnen. Ook in de tweede set hield Podarwic een sterke focus vast en werd er een gezonde marge opgebouwd, wat leidde tot een setstand van 25-19. In de derde set bouwde Podarwic een grote voorsprong op: 25-9.
In de vierde set gaf Podarwic de tegenstander heel even wat ruimte, maar door sterke invalbeurten van Arre Grandia in het achterveld kreeg WHV echter niet de bovenhand. Vanaf een 22-22 gelijk wist Podarwic de beslissende 3 punten achter elkaar te scoren en werd ook de vierde set binnen gehaald.
Door deze overwinning blijft Podarwic stevig in de race om het kampioenschap in de tweede klasse.