Avri maakt kans op prijs

regio • Afvalverwijderaar Avri is genomineerd voor de All-in Werkgeversprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan werkgevers die werk maken van een arbeidsmarkt waarbij iedereen meedoet. Dus ook mensen met een beperking.

Inclusieve werkgevers denken creatief mee en zorgen ervoor dat mensen met een beperking kunnen meedraaien in hun organisatie. Op de Dag van Duizend Voorbeelden op 14 maart wordt de winnaar bekend gemaakt.

Avri gunt mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt de tijd om zich te ontplooien en zorgt voor extra aandacht en begeleiding. Zo stelt Avri ook deze groep werknemers in staat om naar vermogen bij te dragen aan de organisatie en zo volwaardig te participeren in de maatschappij.

Sinds 2012 voert Avri voor gemeenten beheertaken uit in de openbare ruimte. In het begin met enkele medewerkers met een achterstand tot de arbeidsmarkt, inmiddels gaat het om 85 fulltime banen. Ook de doelgroep is uitgebreid, Avri begeleidt nu ook statushouders en mensen die bijvoorbeeld een ww-, wajong- of wia-uitkering ontvangen. Deelnemers leren in drie tot zes maanden vaardigheden zoals samenwerken in een team en op tijd komen. Hierdoor zijn ze kansrijker op de arbeidsmarkt. Dit kan bij Avri zijn of bij een ander bedrijf. Voor statushouders biedt Avri ook een taalstage aan. Dit bevordert een snelle integratie in de samenleving.