Nivo Sparta en Roda Boys spelen weer gelijk

zaltbommel • De derby tussen Nivo Sparta en Roda Boys eindigde zaterdag voor de tweede keer dit seizoen onbeslist. Net als in de eerste ontmoeting eindigde het in 1-1.

Nivo Sparta startte zaterdag met het vuur in de schoenen. Bij de eerste de beste mogelijkheid was het ook nog eens direct raak bij een vrije trap van Mo Nikbakht. Een gevaarlijke uithaal van Willem Looijen stuitte op een een knappe reflex van doelman Paul van den Elzen. Na die furieuze openingsfase van Nivo Sparta-kant, sloeg Christian van Aalst voor Roda Boys als donderslag bij heldere hemel toe. De tweede helft ontspon zich als een tactisch steekspel, zoals dat vaker het geval is bij ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. In de laatste tien minuten probeerden beide ploegen de overwinning veilig te stellen, maar zonder al te veel risico te nemen. Blijkbaar was het credo om vooral niet te verliezen, in plaats van koste wat kost de drie punten binnenslepen. De twee trainers waren redelijk tevreden met het resultaat.