• De schrijver en illustrator komen uit de Bommelerwaard.
• De schrijver en illustrator komen uit de Bommelerwaard. Illustratie: Kyra van der Veken

Oud-Hedelse maakt prentenboek

hedel/houten • Onlangs is het debuut 'De avonturen van Bella & Bink' van Corry Kivits verschenen bij Uitgeverij Boekscout.

'De avonturen van Bella & Bink' gaat over de vrolijke tweeling Bella & Bink en hun familie. Ze beleven allerlei avonturen met onder andere opa Kriebel, oma Koekje en poes Stip. Ze gaan naar de speeltuin of op vakantie, Bink leert goochelen en Bella helpt een slak.

Corry Kivits woont in Houten, maar is geboren en getogen in Hedel en woonde vijftien jaar in Kerkdriel. De tekeningen zijn gemaakt door Kyra van der Veken. Zij woont in Kerkdriel en is de vriendin van een neef van de schrijfster.

Het schrijven zit in de familie. Corry deed in haar jeugd al mee aan verhalenwedstrijden en af en toe won ze zelfs. Net als haar vader en zus verwerkt ze haar gevoelens vaak in een gedicht. En vroeger deed oma precies hetzelfde. Familie en humor zijn belangrijk voor haar. Daarom verwerkt ze deze twee factoren graag in haar verhalen over Bella en Bink. Haar inspiratie komt uit alledaagse belevenissen.

Het boek van Corry Kivits dingt mee naar de publieksprijs van Boekscout: Boekgoud. De eerste stemronde is nu gaande. Daarin strijden de boeken om de winnaar te worden in hun genre. Het boek met de meeste stemmen per genre gaat door naar de tweede ronde voor de overall titel. Het boek dat in de eerste en tweede ronde gezamenlijk de meeste stemmen heeft verzameld wint 750 euro prijzengeld en een uitgebreid promotiepakket.

De eerste ronde loopt nog tot en met 20 februari. Stemmen op 'De avonturen van Bella & Bink' kan via boekgoud.nl/stemmen.

Het prentenboek 'De avonturen van Bella & Bink' telt 48 pagina's en kost 16,00 euro.