Deel 2

Over de vorige column is wat commotie ontstaan. Daar ben ik altijd blij mee. Ik kreeg bijval en afwijzing. Ook al mooi. Maar ik wil wel even iets opmerken. In mijn stukje van vorige week viel ik burgemeester Rehwinkel aan vanwege zijn taalgebruik in een tweet over de oudejaarsnacht. Verder wees ik er op dat de beroerde situatie hoogstwaarschijnlijk bij de komende jaarwisseling zich weer voordoet; er verandert niet veel ondanks alle goede bedoelingen die in februari zo aantrekkelijk lijken maar op het moment suprême niet of nauwelijks blijken te werken.
Dat de burgemeester de betrokkenen een hart onder de riem heeft willen steken met verschillende bezoekjes, is zeer toe te juichen. Dat is overigens ook gewoon zijn werk en, daar twijfel ik niet aan, dat doet ie goed. Dat schreef ik trouwens vorige week ook al.
Het verbaast mij echter dat hij er nog een tweet tegenaan gooide. Ik citeer: "De familie laat weten, ook na de publicatie van afgelopen week, dat ze de opstelling en de betrokkenheid van de gemeente waarderen." Daar twijfelde ik ook niet aan. Daar ging het hele stukje niet over. Dat bedoelde ik helemaal niet.
Schrijf ik zo onbeholpen of wordt er slecht gelezen? Trouwens, wat doen we nu met de komende jaarwisseling? Daar maak ik me echt zorgen over.

Johan Cahuzak


Open dag op De Buitenhoeve

haaften • Kaasboerderij De Buitenhoeve (Buitenhof 65) uit Haaften zet zaterdag 16 februari de deuren open voor belangstellenden. De eigenaren hebben onlangs hun varkensstal omgebouwd tot nieuwe winkel en kaasmakerij en laten het resultaat graag zien aan de bezoekers. Voor de kinderen is er een springkussen, bovendien kunnen ze hun eigen ranja 'melken' en kalfjes knuffelen. De open dag is van 10:00 tot 16:00 uur en vindt plaats in samenwerking met een aantal bedrijven, waaronder De Heus Voeders bv, Lely, DIBA Groep en mechanisatiebedrijf W.H. de Bruijn.


Bloemschikken voor mantelzorgers

bommelerwaard • Mantelzorgers kunnen op woensdag 20 februari van 13:30 tot 15:30 uur in Wijkhuis De Spellewaard meedoen aan een workshop 'voorjaarsbloemstuk samenstellen' met een ervaren bloemist. Het is de eerste van zes extra activiteiten voor mantelzorgers van Welzijn Bommelerwaard. Deelnemers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Belangstellende mantelzorgers kunnen zich tot 12 februari aanmelden bij Mariëlla van Heck-van Steenis of Barbara van der Meer van Welzijn Bommelerwaard (mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl of 0418-634231).