Inventarisatie tekorten jeugdzorg

gelderland • Kinderen moeten niet de dupe worden van de financiële tekorten van gemeenten, dat vinden PvdA en CDA in Provinciale Staten van Gelderland. In november hebben de partijen samen met D66 al gevraagd om te onderzoeken wat de risico's bij Gelderse gemeenten zijn. Afgelopen week stelden PvdA en CDA mondelinge vragen om duidelijk te krijgen wanneer dat onderzoek wordt opgeleverd.
Uit de beantwoording bleek verder dat zich nog geen gemeenten hebben gemeld bij de provincie. De PvdA roept alle gemeenten met tekort alsnog op zich bij de provincie te melden. PvdA-fractievoorzitter Peter Kerris heeft mede namens het CDA vandaag in de Statenvergadering om uitleg gevraagd van de gedeputeerde Markink. Naar aanleiding van deze vragen heeft de gedeputeerde toegezegd dat voor 28 februari het gevraagde onderzoek er gewoon ligt.
De provincie nodigt gemeenten en VNG afdeling Gelderland tevens uit om daarna samen een brief op te stellen om het kabinet op te roepen de problemen rond de tekorten aan te pakken.