Podarwic verslaat Sliedrecht

sliedrecht/aalst • De vrouwen van volleybalclub Podarwic uit Aalst speelden zaterdag in en tegen Sliedrecht. Romy van der Velden kon in de eerste set een mooie set-up geven en lekker variëren dankzij de goede verdediging van Irene Verbree. Melissa Biesheuvel en Naima den Dekker sloegen er weer lekker op los waardoor de puntjes binnen liepen: 16-25. De tweede set verliep ook goed voor Podarwic. Met de goede verdediging van Mirthe van Veen konden de speelsters de bal weer goed opzetten, Hannah Smits en Berber van Driel sloegen nog even vol op de bal. Dewi Vermeulen vormde een sterk blok: 14-25. De derde set verliep iets minder soepel aan de kant van Aalst. Na tips en een peptalk van de coaches pakten de dames toch de set met 19-25. Die motor bleef draaien in de vierde set: 17-25.
Donderdag (7 februari) om 20:00 uur wordt in Aalst de wedstrijd tegen Serve'68 ingehaald en zaterdag spelen de dames ook thuis, tegen WHV.

Volleybalheren winnen van HLB

den dungen/aalst • De heren van Podarwic wonnen vrijdag met 3-1 van HLB van Daal Hs4. Tijdens de eerste set bleek al snel dat Podarwic de aandacht niet mocht laten verslappen. Door degelijk spel wonnen ze deze set met 25-22. In de tweede set was het wedstrijdbeeld veel van hetzelfde en bleef HLB dicht op de hielen van Podarwic. Door prima aanvallende Adam Maczka en Marius Vos op de buitenposities werden de punten gescoord en ook deze set gewonnen met 25-21.
De derde set begon Podarwic slordig, al snel keken de heren tegen acht punten achterstand aan. Dat haalden ze niet meer in: 25-17. Na deze kater werd de vierde set weer scherp begonnen. Met onder andere uitstekende services van Jesse van Wendel werd de voorsprong al snel uitgebouwd naar 19-13. Daar stokte de motor van Podarwic echter en werd het nog spannend tot zelfs 24-25 achterstand. De heren herpakten zich echter net op tijd en wisten de set met 28-26 af te ronden.
Zaterdag (9 februari) in Aalst staat de wedstrijd tegen WHV Hs2 op het programma. Podarwic gaat proberen revanche te nemen voor de vorige confrontatie.