• Gaan de Paters naar België?
• Gaan de Paters naar België? Foto: aangeleverd

'De Reservebelgen' in De Poorterij

zaltbommel • De mannen van Pater Moeskroen zijn terug, ditmaal mét identiteitscrisis.

De geneugten van de wielersport, trappistenbier en friet met zure mayonaise hebben een vurige wens bij de heren losgemaakt: zich aansluiten bij België.

Met een kolossale bepakking aan instrumenten gaan de goedgemutste multi-instrumentalisten op zoek naar het beloofde land: Vlaanderen. In de voorstelling 'De Reservebelgen' ondergaan de Paters een inburgeringscursus om de status van Belg te bereiken. Het publiek kan de Bourgondiërs bijstaan in deze feel-good-folk voorstelling vol nieuwe Pater Moeskroen liederen.

Of ze hun doel bereiken, blijkt na de afterparty in de foyer. Pater Moeskroen zwaait het publiek daar uit met een bloemlezing uit hits van weleer en zorgt ervoor dat de wegen vrolijk en voldaan scheiden: het publiek naar huis, de Paters naar Vlaanderen?

De Nederlandse muziekband Pater Moeskroen bestaat al sinds 1985. De naam komt van de Belgische stad Moeskroen, vlakbij de Franse steden Tourcoing en Lille. De band kreeg in 1991 kreeg voor het eerst landelijke bekendheid met de hit 'Roodkapje'. Later volgden nummers als 'Joost', 'Laat maar waaien', 'Dansen' en 'Hela Hola'. Sinds 1995 treden de mannen ook op in theaters.

De voorstelling in De Poorterij is op zaterdag 9 februari om 20:15 uur. Toegang is 23,50 euro. Extra bij te boeken is een lekker arrangement: echte Vlaamse frieten met een snack én een lekkere wafel met chocoladesaus voor 9,50 euro. Reserveren kan via:

q www.de-poorterij.nl