• Irene de Boef uit Poederoijen met haar medaille.
• Irene de Boef uit Poederoijen met haar medaille. Foto: aangeleverd

Opnieuw finaleplaatsen voor Hamarithi uit Aalst

amsterdam/aalst • De tweede kwalificatie voor turndivisie 3 stond zaterdag op de planning. Twaalf meiden van Hamarithi turnden zo goed mogelijk met finaleplaatsen tot gevolg.

In de ochtend startten Josefine 't Lam en Naomi de Keizer. Naomi wist een mooie 13-score neer te zetten, genoeg om zich te plaatsen voor het districtskampioenschap. Josefine moest door ziekte de wedstrijd staken, maar had haar kwalificatie al binnen. De jonge pupil Irene de Boef werd zesde met een persoonlijk puntenrecord, ontving daarvoor een medaille en mag naar het districtskampioenschap.

Jeugdturnsters Hannah van Boggelen, Nayinthe van den Heuvel en Janinka Egas begonnen hun wedstrijd op het onderdeel vloer en zetten allen een mooie score neer. Nayinthe behaalde de meeste punten en met haar zesde plaats was ook voor haar een ticket voor het DK alvast klaargelegd. Hannah turnde wat onzeker en ingehouden, is wel geplaatst voor de halve finale van het NK en het DK. Janinka werd achttiende, helaas niet genoeg voor een kwalificatie. Emma Burghout en Valérie Brandsma wisten dat ze uitstekend moesten presteren voor een ticket en dat deden ze.

Senioren Nienke Veninga, Tessa van Dalen, Fleur Danklof en Vera Westervoort lieten mooie oefeningen zien. Tessa werd vijfde en gaat naar het land en DK. Daarnaast mag ook Fleur aansluiten bij het DK. In totaal behaalde Hamarithi tien startbewijzen voor het DK en drie voor de halve finale van het NK.