Afscheid dominee Aangeenbrug

well/ammerzoden • Lennart Aangeenbrug neemt afscheid als predikant van de hervormde gemeente Well/Ammerzoden. Hij heeft een beroep aangenomen in Hellendoorn. Donderdag 14 februari kan iedereen die dat wil hem en zijn vrouw Willeke de hand schudden tijdens een afscheidsavond in het plaatselijke dorpshuis. Het officiële programma duurt van 20:00-21:00 uur. Zondag 17 februari gaat hij voor het laatst voor in de kerk in Well. Aangeenbrug begon in 2012 in Well/Ammerzoden, het was zijn eerste gemeente.


Na jaren weer 'Maria Lichtmis'

bommelerwaard • In vier katholieke kerken in de Bommelerwaard wordt zondag 3 februari een speciale lichtprocessie gehouden. Op 3 februari is het precies veertig dagen na Kerstmis, de geboorte van Jezus. Volgens oude verhalen brachten Maria en Jozef hem veertig dagen na zijn geboorte naar de tempel. In de kerken wordt dat gevierd met een speciale lichtprocessie. Alle kerkgangers krijgen een kaars, die aan het begin van de viering wordt gezegend. Tijdens de viering vormen ze een kaarsenprocessie, die eindigt voor het altaar, waar zich een zee van kaarsen verzamelt. Iedereen kan met eigen intentie, wens of gebed meelopen. Na lange tijd wordt het feest ook weer in de kerken in de Bommelerwaard gevierd: om 9:30 uur in Velddriel en Ammerzoden en om 11:00 uur in Alem en Kerkdriel.


Wecycle-certificaat voor De Wegwijzer

nederhemert • Leerlingen van basisschool De Wegwijzer uit Nederhemert hebben op school kleine oude elektrische apparaten ingezameld. De school ontvangt naast een mooie beloning een Wecycle-certificaat met twee sterren. In totaal deden 206 basisscholen mee met de inzamelactie van Wecycle, die de inzameling en recycling regelt van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. De scholeninzamelactie leverde naast veel afgedankte apparaten een sponsorcheque op van 10.000 euro voor Stichting Jarige Job.