3d illustration of wagon of freight train with containers on the sky background
3d illustration of wagon of freight train with containers on the sky background Foto: 123RF.com

Bijeenkomst over veiligheid in Zaltbommel

zaltbommel • Hoe veilig en gezond is de leefomgeving in de gemeente Zaltbommel voor inwoners, scholen, winkels en bedrijven? Daarover organiseert het Comité Bezorgde Burgers Zaltbommel op 2 februari een informatie- en discussiebijeenkomst.

De bijeenkomst over een veilig en duurzaam leefmilieu in Zaltbommel vindt plaats op zaterdag 2 februari van 14:00 tot 16:30 in het gebouw van Schouten & Nelissen, Van Heemstraweg-West 5 te Zaltbommel.

Professor Genserik Reniers van de Universiteit Delft, geeft zijn visie op de vraag hoe de veiligheid van burgers het best beschermd kan worden tegen mogelijke calamiteiten en welke risico's er aan de combinatie van een hoog-risico-bedrijf in combinatie met andere bedrijven, spoorvervoer en wegverkeer kleven. Met distributiecentrum van Mainfreight op bedrijventerrein De Wildeman heeft Zaltbommel er binnenkort een tweede hoog-risico-bedrijf bij, naast Sachem.

Een ambtenaar van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat komt de beleidsnota 'Bewust omgaan met Veiligheid' en de omgevingswet toelichten. Daarin staan het voorkómen van risico's en de inbreng van burgers voorop.

Tot slot zal Ewald Korevaar van de organisatie Mobilisation of the Environment spreken over burgerparticipatie en de rol van de overheid: wat kan die doen om voldoende waarborgen aan de bevolking te bieden voor de bescherming van hun veiligheid in de nabijheid van een bedrijf, dat in de hoogste risico-categorie valt.

Na elke spreker is kort gelegenheid voor vragen. De bijeenkomst wordt afgesloten met een open discussie tussen aanwezigen en de sprekers.

Aanmelding is niet verplicht, maar wordt op prijs gesteld, via e-mailadres bbzaltbommel@gmail.com.