Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Wethouder op zoek naar parkeerplek

geldermalsen • In opdracht van burgemeester Harry Keereweer zijn op de parkeerplaats bij het gemeentehuis van West Betuwe per direct alle bordjes 'gereserveerd' weggehaald. Een aantal parkeerplekken waren in het verleden enkel voorbehouden aan de burgemeester en wethouders. Keereweer vindt het niet meer van deze tijd dat er parkeerplekken worden vrijgehouden voor het college van B&W, zeker niet gezien de parkeerdruk bij het gemeentehuis van de nieuwe fusiegemeente. "Het is in zijn ogen ook niet in overeenstemming met de uitgangspunten van hostmanship en klantvriendelijkheid zoals de nieuwe gemeente die juist wil uitdragen. Vandaar deze week een kordate actie. Bordjes 'gereserveerd' eruit, iedereen gelijk en in principe meer parkeermogelijkheden voor de bezoekers van het gemeentehuis", zo staat te lezen in een persbericht van gemeente.


Nieuw vak: GameDesign

sleeuwijk • Met ingang van komend schooljaar biedt het Altena College het nieuwe vak 'GameDesign'. "We zijn een aantal jaar geleden begonnen met het aanbieden van programmeerlessen", vertelt docent Informatica David van Vugt. "Het is een belangrijke skill waaraan je bij opleidingen én het vinden van een baan echt iets hebt. Zeker omdat wij een programmeertaal aanbieden die wordt gebruikt in het bedrijfsleven. De eerste resultaten zijn veelbelovend: op opleidingen zijn ze verbaasd over wat onze leerlingen al kunnen." Met ingang van komend schooljaar worden de programmeerlessen aangeboden binnen het nieuwe vak GameDesign, voor alle derde- en vierdejaars leerlingen van de scholengemeenschap voor vmbo-t, havo en vwo. De leerlingen leren daarbij programmeren door spellen te ontwerpen. David: "Dat is leuk en motiverend en ze zien meteen resultaat."


Waterschap wint prijs

regio • Waterschap Rivierenland heeft de prijs voor Best bestuurde decentrale overheid 2018 in ontvangst genomen tijdens de bijeenkomst 'Estafette Vernieuwing Lokaal Bestuur - de burger centraal'. Deze jaarlijkse prijs is uitgereikt door het vakblad Binnenlands Bestuur. Het vakblad ziet de wijze waarop de dijkversterkingen zijn aangepakt als een positief voorbeeld. Volgens Binnenlands Bestuur: "Het feit dat het waterschap actief innoveert en daarbij bovendien inwoners, bedrijven en organisaties betrekt, is een belangrijke reden voor deze prijs. De gezamenlijkheid in het vormgeven van innovatieve projecten is een groot pluspunt van dit waterschap."
Waarnemend Dijkgraaf Mathieu Gremmen nam de prijs in ontvangst. Gremmen: "We zijn zeer verheugd met het ontvangen van deze prijs. Het is een mooie waardering voor het werk van het waterschap. Als waterschap staan we voor grote opgaven in een veranderende omgeving. Daar moet je als organisatie oog voor hebben en naar handelen. Een eigentijdse bestuursvorm is daarbij onontbeerlijk."


Open dag bij ROC Rivor

tiel/geldermalsen • Op donderdag 7 februari kunnen leerlingen en hun ouders kennismaken met het aanbod opleidingen van ROC Rivor. De locaties in Tiel en Geldermalsen zijn hiervoor open van 18:00-20:30 uur.