Afbeelding
Foto: PR Stroomhuis Neerijnen

Stroomhuis start actie voor bouw lift

neerijnen • Cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen heeft de crowdfundingsactie 'Stroomhuis in de lift' gelanceerd. Om de zaal op de eerste etage beter toegankelijk te maken is nog minimaal 10.000 euro nodig.

Vorig jaar gingen er zo'n 8.500 bezoekers naar de concerten, lezingen, films, theater en kunstexposities in het Stroomhuis. Onder die bezoekers zijn vaak mensen op leeftijd en velen hebben moeite met de trapopgang naar de bovenetage. Een serieuze verbetering van de toegang is zeker nodig voor mensen met fysieke beperkingen of een rolstoel, zo vindt de vrijwilligersorganisatie.

Voor de bouw van een noodzakelijke lift, aan de buitengevel achter, is in totaal zo'n 80.000 euro nodig. Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen, de eigenaar van het gebouw, steunt de actie 'Stroomhuis in de lift' en de voormalige gemeente Neerijnen heeft al 10.000 euro subsidie gegeven. Een soortgelijke subsidieaanvraag is bij provincie Gelderland in behandeling en ook andere fondsen zijn daarvoor aangeschreven.

Aanvullend is nog een eigen bijdrage van Stroomhuis Neerijnen zelf nodig. Het is de bedoeling komend najaar met de bouw van de lift te kunnen beginnen. Donaties voor dit doel kunnen worden overmaakt op bankrekening nummer NL08 RABO 0328 0630 29 onder vermelding van 'Stroomhuis in de lift'.