donderdag 10 januari

Film 'Lion'
19:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Australische film uit 2016 van regisseur Garth Davis, gebaseerd op de memoires van Saroo Brierley. Deze Indiaase man komt als 5-jarig jongetje op straat terecht en belandt als zwerfkind op een vuilnisbelt. Uiteindelijk komt hij in een weeshuis en wordt geadopteerd door een sympathiek Australisch echtpaar. Op latere leeftijd gaat hij op zoek naar zijn familie en zijn geboortedorp, wat deze speurtocht door het enorm grote India spannend en enerverend maakt. Graag wil Filmhuis Neerijnen als thema voor deze eerste maand van goede voornemens eens de aandacht richten op deze immense problematiek van de verschoppelingen in deze wereld. Maar het is ook een bijzonder mooie film om naar te kijken. Binnenkort draait Filmhuis nòg zo'n bij het echte leven betrokken film, 'Other side of hope', op donderdag 17 januari, maar dan gaat het over de schrijnende belevenissen van een Syrische oorlogsvluchteling. Entree: 5 euro, reserveren niet nodig.
www.stroomhuisneerijnen.nl

Repetitie mannenkoor
19:45, Haaften, Burcht van Haeften. Eerste repetitie Haaftensch Mannenkoor. Mannen die van zingen houden zijn van harte welkom. Meer informatie bij Marinus van Kerkhof: 0418-591704 of mvankerkhof@telfort.nl

vrijdag 11 januari

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Mensen ontmoeten, een kopje koffie drinken, een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen. Bezoekers betalen € 2,50 of € 5,00 (tot 16.00 uur) als bijdrage voor koffie en thee.

Weefcursus
Weefcursus bij Elliz in Company. Voor meer informatie of aanmelden info@ellizincompany.nl NB. Extra handweefgetouwen gezocht!

zaterdag 12 januari

Poolse Kerkdienst
17:00, Kerkdriel, H Martinuskerk. Sinds 2005 kwam er maandelijks een Poolse pastor naar Kerkdriel om voor te gaan in een mis in de Poolse taal. Daar bleek onder de Polen die in de Bommelerwaard woonden en werkten grote behoefte aan te bestaan. In januari 2018 liet de toenmalige Poolse pastor, pater Margas, weten geen tijd meer te hebben om naar Kerkdriel te komen. Maar, zei hij nadrukkelijk, binnenkort zal er een Poolse pastor voor het bisdom Den Bosch benoemd worden. Het heeft even geduurd, maar op 1 oktober vorig jaar is pater Krzysztof Obiedzinski benoemd tot pastor voor de Polen in het bisdom Den Bosch. En op 1 januari van dit jaar is officieel de Poolse parochie in het bisdom Den Bosch, met als naam Parochie van de goddelijke Barmhartigheid van start gegaan. De Poolse pastor gaat in Eindhoven wonen, maar heeft vieringen op een aantal plaatsen in het bisdom. Gelukkig heeft hij tijd om ook eenmaal in de maand naar Kerkdriel te komen, voor een Poolse mis. De Poolse mis wordt gehouden elke tweede zaterdag van de maand om 17.00 uur, in de H. Martinus kerk in Kerkdriel. De eerste viering is komende zaterdag 12 januari. Alle Polen die in de Bommelerwaard wonen en werken zijn van harte welkom. Meer informatie (helaas alleen in het Pools) is te vinden op de website van de parochie: www.denbosch.parafialnastrona.pl

Neswaarden Cross
14:00, Aalst, De neswaarden. 4e editie van de vernieuwde Neswaarden Cross van WTC Maas-Waal. MTB wedstrijd voor licentie- en niet-licentiehouders.
www.neswaardencross.info

zondag 13 januari

Open dag fitnessclub
10:00-16:00, Zaltbommel, Van der Valk Hotel. In gebouw D. Bezoekers kunnen een fitheidstest doen waarmee aan de hand van de resultaten, je eigen doelstellingen, wensen en mogelijkheden een persoonlijk programma kan worden ingesteld. wie zich deze dag inschrijft, betaalt geen inschrijfgeld en krijgt een JBL speaker cadeau. Kijk voor meer informatie op:
www.fitnessclubnederland.nl

In gesprek met...
15:30, Zaltbommel, De Poorterij. Rein van Willigen gaat in gesprek met Nico van Bockel (72) over de jaren dat hij actief was in het Bommelerwaardse popwereldje. O.a. over de bands Something Rotten, Nico goes Soul en Nico and Friends. Momenteel wordt er door Majo Slosser en Aad Zilverschoon hard gewerkt aan een boek over de Bommelerwaardse popgeschiedenis. Een naam die daarin steeds opduikt is die van de legendarische Nico van Bockel. Meer dan vier decennia was hij actief in het popwereldje. In bands als Something Rotten, Nico goes Soul en Nico and Friends. "Muziek is mijn leven geweest", memoreert de 72-jarige Nico. "Da's een groot deel voorbij. De muziek van nu gaat langs me heen. Ik beluister het wel, maar het klinkt als een bromvlieg in een puntzak." Voor Nico houdt het in '74 op. "Dan komt de disco." Daar heeft hij niets mee. "Ik ben blijven hangen in de sixties", bekent hij. Maar ook Dorus, De Selvera's en Chris Barber genieten zijn voorkeur. Muziek die de van oorsprong uit Kerkdriel afkomstige banketbakker van huis uit niet meekreeg. "Ik zat op 12-jarige leeftijd in een kerkkoor", meldt de vroegere tenor samenzweerderig. Hij mist de optredens allesbehalve. "Dan zat je in Groningen en dan in Maastricht. We tourden het hele land door! Vergis je niet, we waren géén beroeps!" Wel ervoer hij het als "...hartstikke leuk." Terugkijkend vond hij het in zijn tijd, kritisch als hij is, "...kneuterig. Ik was nooit tevreden. Vroeger zat ik vaak te zeiken, ik was een zeurpiet. Maar naarmate de leeftijd stijgt, stijgt de tolerantie", lacht Nico van Bockel breed. Toegang gratis.

maandag 14 januari

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Mensen ontmoeten, een kopje koffie drinken, een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen. Bezoekers betalen € 2,50 of € 5,00 (tot 16.00 uur) als bijdrage voor koffie en thee.

Samen Creatief Zaltbommel
19:30-21:00, Zaltbommel. Vind je het ook leuk om samen met anderen creatief te zijn? Neem dan je kleurpotloden,je klei,verf of ander hobbymateriaal mee. En schuif gezellig bij ons aan elke 2e maandag van de maand van 19.30 – 21.00 uur. Laat het ons even weten als je komt. Mail: samencreatiefzb@gmail.com Wie zijn wij? Janine en Henriëtte. We hebben verschillende hobby's en we ontmoeten graag andere creatievelingen

dinsdag 15 januari

Nieuwjaarsstamppot
11:30, Opijnen, gebouw Maranatha. Stamppot maaltijd bij de Zonnebloem. Aanmelden bij Marjan van der Dennen: 0418-591584.

Breien en haken
14:00-16:00, Zaltbommel, bibliotheek. Samen troostdekentjes breien of haken voor chronisch of levensbedreigend zieke kinderen.

Bohemian Rhapsody
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. London, 1970. Freddie Mercury, geboren in Zanzibar als Farrokh Bulsara, heeft zich altijd afgesloten gevoeld. Maar het Londense nachtleven lonkt, en als hij ontdekt dat zijn favoriete lokale band zonder zanger zit, maakt hij met een geïmproviseerd optreden indruk op de overgebleven bandleden; gitarist Brian May en drummer Roger Taylor. Zij benoemen Mercury als leadzanger van de tot 'Queen' omgedoopte band, en dankzij zijn rotsvaste geloof in hun talent groeien ze uit tot een van de meest iconische bands in de popgeschiedenis. Maar de even verlegen als eigenzinnige Mercury neemt een steeds excessievere en buitenissigere levensstijl aan. De ware Queen-fan zal zich soms moeten neerleggen bij enkele onschuldige dichterlijke vrijheden die de film zich veroorlooft. 'Bohemian Rhapsody' pretendeert daarmee geen alomvattende band-biografie te zijn, noch een volledige beschouwing van het leven van Mercury. 'Bohemian Rhapsody' laat zich het best bekijken als een visie op Mercury's carrière, en is daarbij vooral geïnteresseerd in zijn privépersoonlijkheid in relatie tot zijn succes als rockster. Ondersteund door de indrukwekkende cast en geweldige soundtrack brengt de film deze visie overtuigend en meeslepend. Kom op tijd, want vol = vol.

woensdag 16 januari

Open Morgen
10:00-12:00, Zaltbommel, Pand 9. Elke woensdagmorgen is het in Pand 9 van 10.00 tot 12.00 uur 'Open Morgen': iedereen is welkom voor een kop koffie of thee met iets erbij en voor gezelligheid en een luisterend oor. De Open Morgen wordt gehouden in een ruimte die vanuit de centrale hal van Pand 9 te bereiken is. Diverse borden wijzen de weg. Het vaste team van de evangelische gemeente nodigt iedereen van harte uit om een keer langs te komen.

Repair Café
14:00-16:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen en meubeltjes, computers.

Scrabble Café
14:00-15:30, Ammerzoden, bibliotheek. Gezellig samen een potje scrabbelen. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.

Lezing De Grote Aak
19:30, Zaltbommel, De Grote Aak. Martijn Stoutjesdijk en Deborah de Koning geven lezing over twee (kleine) godsdiensten met grote impact op Nederland en Suriname: jodendom en hindoeïsme. O.a. over rol van Nederlandse joden bij de kolonisering van Suriname en de migratiegeschiedenis van Indiase contractarbeiders in de 19e eeuw in Suriname. Martijn Stoutjesdijk zal spreken over de rol van Nederlandse joden bij de kolonisering van Suriname, de oprichting van Jodensavanne - een 'staat binnen een staat' in Suriname met zijn eigen regels en regering, de invloed van het jodendom op Suriname én hoe die invloed vervolgens weer doorwerkt in Nederland. Deborah de Koning zal aan de hand van de migratiegeschiedenis van Indiase contractarbeiders die in de 19e eeuw verleid werden om naar Suriname (het land van Sri Rama) te gaan een korte inleiding geven over hindoeïsme en de wijze waarop deze religie zichtbaar werd in Suriname. Entree: 2,50 euro.

donderdag 17 januari

Alzheimer Café
19:00-21:30, Ammerzoden, partycentrum De Weesboom. Thema 'Het 'niet pluis' gevoel'. Wanneer is het dementie en wanneer zijn het normale geheugenproblemen, die passen bij het ouder worden? 'Hoe kom je te weten wat er aan de hand is.' Sprekers zijn : Annemarie de Man (specialist ouderengeneeskunde van BrabantZorg) en Thea Karels (Casemanager). Toegang gratis.

vrijdag 18 januari

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Mensen ontmoeten, een kopje koffie drinken, een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen. Bezoekers betalen € 2,50 of € 5,00 (tot 16.00 uur) als bijdrage voor koffie en thee.

Weefcursus
13:30, Zaltbommel, Elliz in Company. Weefcursus bij Elliz in Company. Voor meer informatie of aanmelden info@ellizincompany.nl NB. Extra handweefgetouwen gezocht!

maandag 21 januari

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Mensen ontmoeten, een kopje koffie drinken, een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen. Bezoekers betalen € 2,50 of € 5,00 (tot 16.00 uur) als bijdrage voor koffie en thee.

dinsdag 22 januari

Inloopavond badminton
20:00-22:00, Zaltbommel, Sporthal Buys Ballot. Inloopavond van badmintonclub De Waluwe. Aanmelden niet nodig, rackets zijn beschikbaar, neem wel zaalsportschoenen mee. Minimumleeftijd 18 jaar. Spelen kan ook op vrijdagavond van 20:30 tot 22:30 uur.
www.bcdewaluwe.nl

woensdag 23 januari

Open Morgen
10:00-12:00, Zaltbommel, Pand 9. Elke woensdagmorgen is het in Pand 9 van 10.00 tot 12.00 uur 'Open Morgen': iedereen is welkom voor een kop koffie of thee met iets erbij en voor gezelligheid en een luisterend oor. De Open Morgen wordt gehouden in een ruimte die vanuit de centrale hal van Pand 9 te bereiken is. Diverse borden wijzen de weg. Het vaste team nodigt iedereen van harte uit om een keer langs te komen.

Repair Café
14:00-16:30, Zaltbommel, Pand 9. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen en meubeltjes, computers.

Winterwandeling
14:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. De natuur is in winterrust, maar toch valt er van alles te ontdekken. Zo hebben de bomen nog geen blad, waardoor kasteel Waardenburg en huis Neerijnen nog beter zichtbaar zijn in hun mooie omgeving. Vanaf de dijk is te zien hoe watervogels hun rust zoeken in de Kil van Rijswaard. En met een beetje geluk komen reeën uit hun schuilplaatsen tevoorschijn. Samen met de boswachter op pad. Deelname kost 5 euro, kinderen t/m 12 jaar 2,50 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via:
www.glk.nl/activiteiten

Kijk voor nog meer activiteiten op de uitagenda van de website www.hetkontakt.nl