• Julija Hartig en Masha Lakovleva vormen samen het vioolduo JuMa.
• Julija Hartig en Masha Lakovleva vormen samen het vioolduo JuMa. Foto: aangeleverd

Concert en expositie in Kerk Heesselt

heesselt • Het vioolduo JuMa geeft zondag 27 januari een concert in de kerk van Heesselt. Op die dag is ook het werk van kunstschilder Harry van Meurs te bewonderen.

JuMa bestaat uit de van oorsprong Joegoslavische Julija Hartig en de Russische Masha Iakovleva. Ze spelen samen in meerdere formaties, onder andere in het Radio Filharmonisch Orkest en het Radio strijkOctet, samengesteld uit vooraanstaande strijkers van het RFO. Zij eren hun geliefde instrument in een reis door het repertoire voor twee violen.

In de kerk van Heesselt is het thema: hemelse, romantische , verrassende en virtuoze muziek voor twee violen; mooie en toegankelijke muziek voor alle soorten publiek. Het duo speelt stukken van G.F. Telemann (Sonata for 2 violins), R. Gliére (4 Duos from the 12 Duos for Two Violins), S. Stiles (Armchair Rage) en C.A. Beriot (Grand Duo voor 2 violins).

Het concert begint om 16:00 uur. Een uur eerder gaat de kerk open, zodat het publiek de schilderijen van Van Meurs kan bekijken. Hij werkte lange tijd als orkestmusicus voordat hij als kunstschilder aan de slag ging. Hij werkt met olieverf op doek en papier op groot en zeer klein formaat (miniaturen). Ook ontwerpt hij voor theater- en concertproducties. Het is de tweede keer dat Van Meurs in Heesselt exposeert. "De verwondering over het bestaan van alles kan mensen samenbrengen", zegt hij. "De kunst is om te verwonderen."

De entree is 15 euro. Vrienden van Stichting Kerk Heesselt ontvangen 2 euro korting evenals vroegboekers. De entreeprijs is inclusief drankje tijdens de ontmoeting na afloop. Het concert duurt ongeveer een uur.