vrijdag 4 januari

Welkomstconcerten Altena
19:30, Hank, OLV Kerk. Altena Brass geeft op 4 en 5 januari een tweetal welkomstconcerten in de OLV Kerk van Hank. Tijdens deze concerten wordt muziek verbonden aan de 21 kernen van Altena. De vrienden van Altena Brass uit de deelstaat Nordrhein Westfalen in Duitsland, vertegenwoordigd met hun kerkkoor van de Lutherkirche aldaar, zullen hun muzikale felicitaties overbrengen. Ook zal Christelijk Mannenkoor 'Altena' acte de présence geven. Daarnaast worden er op 5 januari ook gedichten vanuit Stichting Poëzie Altena voorgedragen door inwoners uit Altena. Het concert van 4 januari vangt om 19:30 uur aan. Voor het concert van 5 januari zijn toehoorders vanaf 16:00 uur van harte welkom. Op 5 januari speelt JA! Jeugdfanfare Altena voor de eerste maal 'Elementa'. Een compositie speciaal gemaakt voor de nieuwe gemeente Altena. Naast dit prachtige stuk, brengen zij uiteraard nog meerdere arrangementen ten gehore. Dit concert vindt plaats in 't Uivernest in Hank. Aanvang 19:00 uur. Aanmelden voor het bijwonen van deze concerten kan via cultuur@altena2019. Geef bij aanmelding aan welk concert u wilt bezoeken en met hoeveel personen u komt.

Rikken
20:00, Wijk en Aalburg, Kantine NOAD'32. In de kantine van NOAD'32 wordt weer gerikt. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Bingo
20:00, Giessen, kantine GRC14. Bingo bij GRC14. De kantine aan de Karbogerd is open om 19:00 uur, het spel begint om 20:00 uur.

zaterdag 5 januari

Reünieconcert
20:00, Sleeuwijk, De Bolderik. Reünieconcert van Showkorps Wilhelmina. Met ruim 70 muzikanten worden verschillende nummers uit het rijke muziekarchief van het Showkorps ten gehore gebracht. Uiteraard ontbreekt ook het Jeugdkorps niet op deze bijzondere avond.

zondag 6 januari

Nieuwjaarsdienst
17:00, Heusden, protestantse kerk. Feestelijke Nieuwjaarsdienst. Vanaf 16.30 uur is de kerk open en kunnen bezoekers tot 16.55 uur een een kaarsje aansteken. De dienst wordt geleid door dominee Frans Willem Verbaas en er is bezinnende muziek van de bekende brassband Oefening en Uitspanning onder leiding van Anno Appelo uit Wijk en Aalburg. In deze laagdrempelige dienst is iedereen van harte welkom. Na afloop wordt er heerlijke erwtensoep geserveerd en is er volop gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Young, Wild and Free
18:00, Giessen, hervormde gemeente. De eerste themadienst in het nieuwe jaar met als voorganger Pal Balogh met over het thema 'Young, Wild and Free'. Jongerenband Concrete uit Sprang Capelle zal in deze dienst de muzikale begeleiding verzorgen. Na deze dienst zijn alle jongeren van harte uitgenodigd in 't Dijkhuis voor een hapje en een drankje.

Vesperviering
18:30, Almkerk, gereformeerde kerk. In de gereformeerde kerk in Almkerk wordt een Vesperviering gehouden. Het thema is: 'Want een vreemdeling ben ik ...' naar aanleiding van Jacobs droom en Psalm 39. Voorganger is Roel Pierik. Muzikale medewerking wordt verleend door Corina de Peuter-Arendse (zang) en Celis Dekker (orgel).

woensdag 9 januari

Koersballen
14:00, Genderen, Dorpshuis. Koersballen voor senioren in het Dorpshuis van Genderen.

donderdag 10 januari

Studieseminar
20:00, Wijk en Aalburg, d'Alburcht. Studieseminar met dominee Oscar Lohuis, spreker van Christenen voor Israël, over 'De terugkeer van de Joden naar het Beloofde Land'. Lohuis: "Op veel plaatsen in de Bijbel komen we teksten tegen die spreken van het opnieuw verzamelen van het volk van Israël in het land dat aan hen beloofd is. Wat is de betekenis daarvoor voor de wereld en voor de gemeente van Jezus Christus? Welke rol mogen en kunnen wij daarin spelen? Verschillende teksten spreken ervan dat de overige volken het volk van Israël helpen om terug te keren. Hoe moeten we dat zien en hoe kunnnen we deel krijgen aan wat God aan het doen in de wereld waarin wij nu leven?"

vrijdag 11 januari

Kracht van eenvoud
9:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Vrouwenochtend over de kracht van eenvoud. Toegepast psycholoog, verandercoach en schrijfster Tineke Wuister spreekt over het thema: 'De kracht van eenvoud'. Kiezen voor eenvoud maakt je leven simpeler, plezieriger en rustiger. Tineke zal je vertellen waarom zij kiest voor eenvoud (juist ook als christen), en ze zal tips geven die direct toegepast kunnen worden om het leven een stukje eenvoudiger te maken. Voor informatie: Aartje Verschut, 0416-692935.

zaterdag 12 januari

Start knotseizoen
9:00, Hank, Natuurgebied de IJsbaan. Het knotseizoen op Natuurgebied de IJsbaan in Hank gaat weer van start. Op een aantal zaterdagen wordt aan de slag gegaan om er voor te zorgen dat het gebied er weer netjes bij ligt voor het komende jaar. De knotdata zijn: 26 januari; 9 en 23 februari. Het knotten start steeds om 9:00 uur en voor het middaguur zijn de werkzaamheden klaar. Voor koffie en een hapje wordt gezorgd. Meer informatie: info@vmbnatuurlijk.nl.

Nieuwjaarsconcert
19:30, Wijk en Aalburg, Willem van Oranje college. Een nieuw jaar betekent eigenlijk automatisch ook een nieuw Nieuwjaarsconcert van brassband Oefening en Uitspanning. Omdat een nieuw jaar nu ook een nieuwe gemeente betekent, is besloten om dit concert in een iets ander jasje te steken: de drie Aalburgse muziekverenigingen nemen gezamenlijk afscheid van Aalburg, maar heten ook de nieuwe gemeente Altena welkom. Om 19:30 uur begint een zeer gevarieerde avond waarop alle orkesten uit de gemeente Aalburg te beluisteren zijn: de fanfare en slagwerkgroep van Excelsior uit Genderen, brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen en zoals elk jaar het A- en B-orkest van Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg. Als afsluiter van het concert spelen de bands nog gezamenlijk een nummer met een bekende gastdirigent. Zo wordt de gemeente Aalburg symbolisch uitgezwaaid door oud-burgemeester Naterop van Aalburg.