Afscheid Arie Metz

woudrichem • Tijdens de foto- en filmpresentatie Oud Woerkum, gehouden door Aart en Anja de Joode, heeft Arie Metz voor de laatste keer een Woerkums verhaal verteld. Arie heeft besloten te stoppen met zijn activiteit als verhalenverteller. Al jaren komt hij tijdens de foto- en filmpresentatie belangeloos een prachtig Woerkums verhaal vertellen. Eind december vertelde Arie zijn laatste verhaal: over de Woerkumse kleermaker Bas Baks, met zijn eigentijdse kleding op maat. De carrière van Arie als Woerkums verhalenverteller begon in 1993 na het winnen van de eerste prijs bij het Woerkums dictee. Bekend zijn ook zijn uitgaven van de boeken wandeling door Oud Woudrichem, de Goudmijn en Weerwolleve op de Meulewal. Al jaren lang is Arie lid van het genootschap der Woerkumse taal en verhalenverteller op de Woerkumse aovonden.

Dat de interesse voor oud Woerkum (Woudrichem) er nog steeds is, bleek tijdens de foto- en filmpresentatie 'Oud Woerkum' in 't Rondeel. Tijdens deze middag van voor 1970 waarop vele inwoners te zien zijn. De vragen bij deze foto's werden vanuit de goed gevulde zaal beantwoord of riepen juist vragen op. Ook is er een tweetal oude filmpjes getoond; de intocht van het voetbalelftal na de kampioenswedstrijd in 1958 tegen Sprang-Capelle en de feestelijkheden tijdens de Poortersfeesten in 1959.


Cursus 'Stop met aardig zijn'

zaltbommel • In de bibliotheek van Zaltbommel start op vrijdag 18 januari de cursus 'Bevrijdend communiceren'. De deelnemers leren bevrijdend en liefdevol communiceren. Hierdoor leren ze zichzelf én de ander beter kennen aan de hand van het boek 'Stop met aardig zijn' van Thomas d'Ansenbourg. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op 18 januari, 15 februari, 15 maart en 12 april. Deelname kost 65 euro exclusief boek. Het boek kost 20 euro en is ook tweedehands verkrijgbaar. Er kunnen maximaal acht mensen aan de cursus meedoen. Docent is Hetty Clarisse. Meer informatie staat op:

q www.bibliotheekrivierenland.nl