Open dagen in Leercentrum

zaltbommel • Leercentrum De Wielewaal houdt van maandag 21 tot en met vrijdag 25 januari open dagen. Voor iedereen die meer wil kunnen doen met zijn of haar smartphone, tablet of computer. Zoals WhatsApp gebruiken, foto's bewerken, het apparaat beveiligen en onderhouden, apps gebruiken op de tablet of leren omgaan met de OV-chipkaart. Geduldige vrijwilligers staan klaar om te helpen bij alle vragen. Het Leercentrum bevindt zich aan de J. van Oldenbarneveldtstraat 1 in Zaltbommel. Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer: 0418-570611. De tijden van de open dagen staan op de website van Seniorweb:

q www.seniorweb.nl/zaltbommel


Sleeuwijk geeft gul voor Leger des Heil

sleeuwijk • Met het totaalbedrag van 4400 euro heeft Sleeuwijk dit jaar gul gegeven aan het Leger des Heil. In de eerste week van december gingen een aantal vrijwilligers op pad om te collecteren, resultaat: 1890 euro. Bij een deel van de collectanten ontstond na het collecteren het idee om een oude traditie weer in leven te roepen: collecteren bij de Albert Heijn in de dagen voor kerst. Jarenlang verzorgde de heer Horremans deze kerstcollecte, maar door omstandigheden lukte het hem de afgelopen jaren niet meer. Het lukte hem dit jaar wel om 's morgens een paar uurtjes bij de kerstpot te staan. Deze collecte heeft het prachtige 2529 euro opgebracht.


Altena Bruist!
met Altena Brass

hank • Inwoners van Altena hebben in 2018 een aantal evenementen vanuit Altena Bruist bij kunnen wonen. In 2019 staan er nog twee concerten op het programma. Altena Brass geeft op 4 en 5 januari een tweetal welkomstconcerten in de OLV Kerk van Hank. Tijdens deze concerten wordt muziek verbonden aan de 21 kernen van Altena. De vrienden van Altena Brass uit de deelstaat Nordrhein Westfalen in Duitsland, vertegenwoordigd met hun kerkkoor van de Lutherkirche, zullen hun muzikale felicitaties overbrengen. Ook zal Christelijk Mannenkoor 'Altena' van zich laten horen. Daarnaast worden er op 5 januari ook gedichten vanuit Stichting Poëzie Altena voorgedragen door inwoners uit Altena. Het concert van 4 januari vangt om 19:30 uur aan, het concert van 5 januari om 16:00 uur.

Op 5 januari speelt JA! Jeugdfanfare Altena voor de eerste maal 'Elementa'. Een compositie speciaal gemaakt voor de nieuwe gemeente Altena. Naast dit prachtige stuk, brengen zij uiteraard nog meerdere arrangementen ten gehore. Dit concert vindt plaats in 't Uivernest in Hank. Aanvang 19:00 uur.

Aanmelden voor één van deze concerten kan via cultuur@altena2019, onder vermelding van het bedoelde concert en het aantal personen.


Uitslag verloting OBK Brakel

brakel • De uitslag van de trekking van de grote verloting van OBK Brakel is als volgt: 1e prijs (LED tv): 2933; 2e prijs (Flame heater): 3762; 3e prijs (Bladruimer): 1156; 4e prijs (Wake up light): 3051; 5e prijs (Gereedschapsset): 1065); 6e prijs (Wafelijzer): 2600; 7e prijs (Broodrooster): 501. De prijzen zijn af te halen tegen inlevering van het winnende lot bij: H.S. van Veen, Fintstraat 15 in Brakel.