Almkerk-Sleeuwijk: 2-2 bij zaalvoetbal

gorinchem • Het populaire zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup is gestart. Titelverdediger Unitas en GJS startten zaterdagavond allebei met een ruime zege. Wie blijft in het spoor van GJS? Dat was de vraag waar Almkerk en Sleeuwijk antwoord op moesten geven. Op het veld zit er twee klassen verschil tussen eersteklasser Almkerk en derdeklasser Sleeuwijk. De Sleeuwijkers brengen echter elk jaar weer een uitstekend team met zaalvoetballers van CFM/Transito op de been. Het verschil tussen de ploegen was op de vloer in De Oosterbliek dan ook een stuk minder groot. De ploegen hielden elkaar in de tang. Bij Almkerk scoorde aanvoerder Jelle Stalenhoef twee keer. Daarmee deed hij de openingstreffer van Erik Blokland teniet en bracht hij Almkerk op een 2-1 voorsprong. Die 2-1 hield het nauwelijks tien seconden vol op het scorebord. Een schot van Josbert Wemmenhove werd door Barry Ruitenberg in het doel getik, waarmee de eindstand werd bepaald op 2-2. Beide ploegen moeten daardoor meteen een gaatje van twee punten laten op GJS.

Bij de vrouwen plaatsten titelverdediger SteDoCo en Sleeuwijk zich voor de finale.
De andere ploegen uit de Bommelerwaard en het Land van Heusden en Altena kwamen vanaf maandag in actie; de uitslagen waren nog niet bekend toen de krant naar de drukker ging. Donderdag 27 december speelt SVW tegen Altena en GJS tegen Sleeuwijk. Vrijdag volgen onder meer de wedstrijden Almkerk - SVS'65, Woudrichem - Schelluinen, Zuilichem - Heukelum en Dussense Boys - Kozakken Boys. Zaterdag is VVAC - Brakel, Altena - Arkel, SVS'65 - Sleeuwijk, GJS - Almkerk, Herovina - Woudrichem en Zuilichem - Dussense Boys. Woensdag 2 januari volgt GRC 14 - Brakel en Asperen - Altena.


Zuilichem onderuit

zuilichem • Voor Zuilichem komt de winterstop als geroepen. In Herwijnen gingen de manschappen van trainer Nabil Bouchlal zaterdag met 3-2 onderuit. Op De Kol begon Zuilichem de eerste twintig minuten prima, maar de verdediging blunderde tweemaal opzichtig, waardoor Zuilichem bij rust tegen een 2-0 achterstand aankeek. Het was vooral dit gegeven waar trainer Bouchlal achteraf ontstemd over was. In de tweede helft zorgde Carlo van Heusden al snel voor de aansluitingstreffer. Op jacht naar de gelijkmaker moest Zuilichem daarentegen wel veel ruimte weggeven, wat de 3-1 tot gevolg had. De 3-2 van Max van Zanten kon niet voorkomen dat Zuilichem puntloos huiswaarts moest keren. Door de nederlaag verzuimt Zuilichem om op gelijke hoogte met Groot-Ammers te komen. Bovendien ziet het zich voorbij gestreefd door Herovina.


Jenner Koek brengt Sleeuwijk winst

sleeuwijk • Sleeuwijk haalde zaterdag de slotwedstrijd voor de winterstop nog uit tegen Vuren. Verantwoordelijk voor de 1-2 winst was de pas 18-jarige Jennner Koek. In de slotminuut van de blessuretijd schoot Koek de winnende 1-2 tegen het net. Daarmee kon trainer Pieter Tuns opgelucht adem halen. "Het was geen goed voetbal", recapituleerde de trainer van Sleeuwijk. "We verzoenden ons al met de 1-1. En dan scoort mijn jongste speler Jenner Koek in de slotminuut nog zijn tweede goal. We gaan nu als koploper de winterstop in en staan drie punten voor. Dit geeft een lekkere ruimte. We kunnen rustig op trainingskamp en aan de kalkoen."