vrijdag 28 december

Oliebollen voor KiKa
9;00, Veen, Bagijnhof 20. Ook dit jaar zal een vriendengroep weer oliebollen bakken in Veen. De oliebollen en appelbeignets worden verkocht voor een goed doel: KiKa. Op 28/ 29 en 31 december is de groep te vinden aan de Bagijnhof 20 in Veen.

Rikken
20:00, Eethen, Kantine GDC. Rikken in de kantine van GDC. Inschrijven kan vanaf 19:30 uur.

zaterdag 29 december

Zevendorpentocht
8:00, Wijk en Aalburg, BuBeClu. Voor de laatste keer houdt Wandelvereniging De Vrijbuiters een Zevendorpenwandeltocht door de gemeente Aalburg. Starten kan vanaf 8:00 uur bij BuBeClu, voor diverse afstanden: 20, 30 of 40 kilometer. Deelname kost 2,50 euro.

Oliebollen Maaswaarden
9:00, Wijk en Aalburg, Zorgplein Maaswaarden. Oliebollen en appelbeignetsverkoop bij Zorgplein Maaswaarden. In het restaurant is er warme chocolademelk, koffie en dergelijke. Via een bestelformulier zijn de oliebollen en appelbeignets vooraf te bestellen. Het formulier is verkrijgbaar bij de receptie van Wijkestein en dient voor 27 december weer ingeleverd te zijn. Een bestelformulier per mail aanvragen kan ook: receptie@maaswaarden.nl. Er is keuze uit oliebollen met rozijnen en oliebollen zonder rozijnen. Een zak van acht stuks kost 5 euro. De appelbeignets zijn 1,25 euro per stuk of vijf voor 5,50 euro.

Start knotseizoen
9:00, Hank, Natuurgebied de IJsbaan. Het knotseizoen op Natuurgebied de IJsbaan in Hank gaat weer van start. Op een aantal zaterdagen wordt aan de slag gegaan om er voor te zorgen dat het gebied er weer netjes bij ligt voor het komende jaar. De knotdata zijn: 12 en 26 januari; 9 en 23 februari. Het knotten start steeds om 9:00 uur en voor het middaguur zijn de werkzaamheden klaar. Voor koffie en een hapje wordt gezorgd. Meer informatie: info@vmbnatuurlijk.nl.

Eindejaarszangavond
19:30, Wijk en Aalburg, hervormde kerk. Eindejaarszangavond met samenzang in de hervormde kerk van Wijk. Medewerking verlenen het Christelijk Gemengd Koor Comt nu met Sangh uit Veen onder leiding van Reinier Korver en kinderkoor De Kleine David uit Veen onder leiding van Hennie Lekkerkerker. Dominee M.A. Kuijt zal een korte meditatie verzorgen. Thea Bok-van Wijnen zal de samenzang op het orgel begeleiden. De kerk gaat om 19:00 uur open. Er wordt een collecte gehouden.

Psalmzangavond
20:00, Veen, hersteld hervormde kerk. Het actiecomité van de hersteld hervormde kerk Veen houdt ten behoeve van het kerkbouw een psalmzangavond, met medewerking van de bovenstemgroep Hardinxveld-Giessendam en bovenstemgriep Bommelerwaard. Afgelopen voorjaar werd de nieuwe kerk aan de Hazelegerstraat 1 in gebruik genomen. Ook na het voltooien van de kerk is er geld nodig om de kosten te betalen. Tijdens deze avond zal er een collecte zijn ten behoeve van aflossing van de schulden aan het bouwfonds.

maandag 31 december

Poon
8:30, Woudrichem, visafslag. Op oudjaarsdag wordt er van 8:30 tot 12:30 uur weer heerlijke poon gebakken in de visafslag te Woudrichem. Als je niet achter het net wil vissen, geef dan je bestelling op aan Johan Combée: 0183-301195.

Slaatjes
9:30, Giessen/ Rijswijk. Leden van muziekvereniging Kunst&Vriendschap wkomen langs de deur om slaatjes te verkopen. De verkoop start vanaf 9:30 uur in Giessen/ Rijswijk.

dinsdag 1 januari

Nieuwjaarsfeest voetbalclubs
01:00, Wijk en Aalburg, MFC D'Alburcht. Na het succes van vorig jaar bundelen voetbalclubs Wilhelmina'26 en NOAD'32 opnieuw de krachten. De 2019-editie wordt iets groter met o.a. een bekende zanger. Toegang: 6 euro. Kaarten bestellen via: www.wilhelmina26.nl of www.noad32.nl

Nieuwjaarsconcert
14:00, Dussen, De Koppelpaarden. Nieuwjaarsconcert van Fanfare Wilhelmina. Onder leiding van dirigent Kobus Verheij speelt de Dussense Fanfare mooie bekende en gezellige muziek zoals o.a. Abba en Strauss. Dit jaar wordt het orkest vergezeld van jonge muzikale talenten uit Dussen. De leerlingen van de Sprankel en de Peppel hebben namelijk de afgelopen maanden in de Yamaha-blazersklas op school muziek leren maken op verschillende muziekinstrumenten. Zij zullen gezamenlijk met het orkest een optreden verzorgen. Zangeres Helma Uijterwaal zal het programma afsluiten met een repertoire van sfeervolle nummers. Entree is gratis.

Nieuwjaarsduik Wijk en Aalburg
14:30, Wijk en Aalburg, kantine NOAD'32. In Wijk en Aalburg duiken enthousiastelingen dinsdag 1 januari voor de veertiende keer het koude Maaswater in tijdens de nieuwjaarsduik. Tijdstip van de duik is 14:30 uur. Deelnemers dienen echter wel al om 14:00 uur aanwezig te zijn in de kantine van NOAD'32, alwaar men zich kan inschrijven en omkleden. Vooraf inschrijven heeft de voorkeur van de organisatie ivm het maken van de oorkondes en om de erwtensoep warm te maken. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar bibberduik@live.nl of door te bellen naar 0416-692781. Inschrijven is nog steeds gratis en deelnemers krijgen hiervoor een muts, een oorkonde en gratis soep.

woensdag 2 januari

Pluisje
14:00, Wijk en Aalburg, BuBeClu. Stichting Paraplu houdt weer een kinderfilmmiddag. Ook deze keer is er een actuele film te zien in BuBeClu. De vrijwilligers van de Paraplu draaien vanaf 14:00 uur de film 'Pluisje: Durf te Vliegen' op groot beeldscherm voor kids vanaf 5 tot ongeveer 12 jaar. De film is Nederlands gesproken, dus ook voor de kleinere kids goed te volgen. Pluisje is een jong en vrolijk vogeltje dat graag samen met zijn beste vriendinnetje Ploveria speelt. Alles verandert als Shadow, de valk, Pluisje aanvalt tijdens zijn eerste vliegles. De entree bedraagt 2 euro, Parapluleden betalen 1 euro. De film is om ongeveer 15:45 uur afgelopen.

donderdag 3 januari

Bingo
14:00, Woudrichem, 't Rondeel. Nieuwjaarsreceptie en bingo in Ouderencentrum De Zalmtrek in 't Rondeel in Woudrichem. Er worden ook vier rondjes bingo gespeeld.