Wegverbreding A27 stap dichterbij

regio • Een nieuwe mijlpaal in het project A27 Houten–Hooipolder is bereikt: minister Van Nieuwenhuizen ondertekende vorige week het tracébesluit (TB) en het saneringsbesluit (SB). Hiermee kan de stap worden gezet naar een volgende fase: het voorbereiden van de aanbesteding, contractering en de uitvoering van het project.

In dit TB en SB zijn diverse optimalisaties doorgevoerd ten opzichte van het ontwerptracébesluit (OTB) en het ontwerpsaneringsbesluit (OSB), waaronder de toevoeging van een nieuwe Merwedebrug, Keizersveerbrug en Hagesteinsebrug. Projectmanager Marc Lentjes: "Drie nieuwe bruggen veroorzaakten een behoorlijke wijziging op het ontwerptracébesluit. Daarnaast zijn wij voortdurend in gesprek met onze regionale partners, zoals provincies, waterschappen en gemeentes en maatschappelijke partners, wat ook tot diverse kleine aanpassingen ten opzichte van het ontwerptracébesluit heeft geleid. Door hen vroegtijdig te betrekken, hebben we zoveel mogelijk aan kunnen sluiten bij lokale wensen en ruimtelijke ontwikkelingen."

Van vrijdag 11 januari tot en met donderdag 21 februari kan door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend op het OTB of het OSB, beroep worden ingesteld tegen het TB of SB. Dinsdag 15 januari houdt Rijkswaterstaat een informatiebijeenkomst op Fort Altena, Tol 8 in Werkendam. Vrije inloop tussen 19:00 en 21:00 uur.