Afbeelding
Foto: 123RF.com, Jeannette Tas

Nieuwe uitgave historische kring

regio • Het tijdschrift van de Historische Kring Bommelerwaard is weer verkrijgbaar bij Bruna in Zaltbommel. 'Tussen de Voorn en Loevestein' staat vol verhalen over de regionale geschiedenis. Dit keer komt de veldslag van Julius Caesar aan bod, die in 55 voor Christus een paar Germaanse stammen in de pan hakte in het oosten van de Bommelerwaard. Ook staat er een artikel in over de ruilverkaveling van ongeveer 1950 tot 1980, die het landschap van de Bommelerwaard onherkenbaar veranderde.


D66 gaat in gesprek met vrouwen

kerkdriel • Liesbeth Faas en Mieke Boas van D66 Maasdriel verzorgen maandag 14 januari een inspiratieavond voor de vrouwen van Maasdriel. Onderwerp van de inspiratieavond is thuiszorg/mantelzorg en veiligheid. Belangstellenden zijn welkom in cultureel centrum De Leyenstein in Kerkdriel. De avond begint om 20:00 uur en de entree (en de koffie) zijn gratis. Voor de organisatie is samenwerking gezocht met stichting Welzijn Bommelerwaard. D66 Maasdriel organiseert de bijeenkomst als vervolg op de geslaagde eerste avond die in maart is gehouden. Uit die avond en vervolggesprekken kwamen de genoemde thema's nadrukkelijk naar voren. Aanmelden is gewenst. Dit kan via de website van de afdeling D66 Bommelerwaard op bommelerwaard.d66.nl onder het kopje Agenda.


Alpha cursus start in Zaltbommel

zaltbommel • In Zaltbommel gaat op 14 januari een Alpha-cursus van start, een introductie in het christelijk geloof. De cursus is interkerkelijk georganiseerd door de rooms katholieke en protestantse kerken, Kerk met Passie, De Ontmoeting en De Kandelaar. De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van 19:00 tot 21:45 uur in de pastorie aan de Oliestraat in Zaltbommel, die steeds beginnen met een maaltijd. Deelname is gratis. Meer informatie is verkrijgbaar bij pastor Putman via katholiekbommelerwaard.nl of Lenny van den Berg: lennyvandenberg@hetnet.nl