• De dames van Podarwic vierden de winst bij de Mac.
• De dames van Podarwic vierden de winst bij de Mac. Foto: aangeleverd

Podarwic-dames nemen weer alle punten mee naar Aalst

Podarwic pakt weer volle winst


goirle/aalst • De volleybaldames van het eerste van Podarwic reisden zaterdag naar Goirle om daar te spelen tegen Dunamis dames 2. De eerste set begonnen de dames van Podarwic erg sterk en liepen ze gelijk uit naar een 6-1 voorsprong. Echter hadden ze moeite om deze voorsprong vast te houden. Er werden veel fouten gemaakt en Dunamis kon daardoor terugkomen in de wedstrijd. Het was tot het einde erg spannend, maar Podarwic trok aan het langste eind en won de set met 23-25.
Set 2 moest toch eventjes anders. Er moest wat meer gas gegeven worden om Dunamis onder druk te houden. Deze set werd er goed gevolleybald: 15-25. De altijd lastige derde set begon zoals de tweede was geëindigd: sterk en zelfverzekerd. Dat bleef tot het eind zo, met hetzelfde resultaat: 15-25. De laatste set: de kers op de taart. De vijf punten moesten mee naar Aalst en iedereen deed er alles aan om dit te laten gebeuren. Een goede samenwerking pakte uit in een 17-25 setwinst voor Podarwic.
"Dunamis heeft het ons zeker niet makkelijk gemaakt, maar ook deze keer konden wij ons eigen spel laten zien. Als 'cadeautje' hebben we onszelf getrakteerd op de McDonald's", sluit het Aalster team af.


Succes voor turnsters Argos

amsterdam/culemborg/zaltbommel • Lidian van der Ende van GTV Argos haalde zaterdag goud in haar eerste voorwedstrijd. Clubgenote Emma Wonnink won zilver en Alicia van Honk kreeg het brons omgehangen. Alicia en Lidian hadden wat zenuwen voor de wedstrijd, maar dit bleek onnodig. Alicia had wat moeite met balk, maar ondanks twee vallen, kreeg ze toch een mooie bronzen medaille omgehangen voor de vierde plaats. Lidian turnde een succesvolle wedstrijd zonder grote fouten. Zij was de beste in haar categorie en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Emma Wonnink turnde een sterke brugoefening met een nieuw element. Dit leverde haar een tweede plaats op brug op. Op balk turnde ze een nieuwe verbinding zonder val, ook hier werd ze tweede. Allround bleek ze een van de sterkste turnsters in haar deelnemersveld en ze kreeg een zilveren medaille omgehangen.