• Kandidaat-raadsleden van D66 volgen de uitslagen op een groot scherm.
• Kandidaat-raadsleden van D66 volgen de uitslagen op een groot scherm. Foto: Janneke Boogaard

Wisselingen bij D66

bommelerwaard • Manon Beekhuijzen uit Hedel is de nieuwe voorzitter van D66 Bommelerwaard. Zij volgt Piet van Wesemael op, die besloot zijn functie vacant te stellen na de laatste raadsverkiezingen. Zijn voornaamste doel was om D66 in de beide gemeenten van de Bommelerwaard vertegenwoordigd te krijgen. Deze missie is bij de verkiezingen van dit voorjaar geslaagd.
Er zijn meer wisselingen bij D66: Thom Ummels verhuist naar Flevoland en daardoor kwam zijn raadszetel in Zaltbommel vrij. Nummer 2 van de kieslijst, de Bommelse Elke Meyers-Smulders volgt hem op als raadslid van D66 in Zaltbommel. Haar benoeming staat op de raadsagenda van donderdag 13 december. Meyers is in het dagelijks leven naast haar moederschap werkzaam als zelfstandig ondernemer binnen de jeugdzorg. Als nieuw raadslid wil ze door middel van gesprekken met inwoners, bij hen thuis of op straat, de afstand tussen politiek en inwoners van de gemeente verkleinen, om hun stem nog beter te laten horen.
Naast Piet van Wesemael trad ook Aart Harder terug uit het bestuur van D66 Bommelerwaard. Daniëlle Vlasman uit Rossum neemt de vacante positie in het bestuur in als zijn opvolger. Zij was de drijvende kracht achter de entree van D66 in Maasdriel en is in oktober tevens benoemd als reserve-commissielid in Maasdriel.


Scholieren in actie voor Voedselbank

zaltbommel • De Buys Ballot van het Cambium College houdt op vrijdag 21 december een grote inzamelingsactie voor de Voedselbank Zaltbommel. Leerlingen van klas 3 gaan 's ochtends van deur tot deur om houdbare levensmiddelen op te halen. Het gaat om levensmiddelen die buiten de koelkast houdbaar zijn en waarvan de verpakking ongeopend is. De levensmiddelen moeten nog houdbaar zijn tot en met minimaal februari 2018. Producten voor persoonlijke verzorging zoals shampoo of tandpasta zijn ook meer dan welkom.
De voedselbank is in Zaltbommel en Maasdriel actief sinds 2010. Doel is om iets te doen aan verborgen armoede én voedselverspilling terugdringen.