• Iedereen mag meedoen in het kerstverhaal.
• Iedereen mag meedoen in het kerstverhaal. archieffoto: Janneke Boogaard

Kinderkerst: 'Van donker naar licht'

zaltbommel • Op kerstavond (maandag 24 december) is jong en oud om 18:30 uur weer welkom voor het kinderkerstfeest in de sfeervolle Sint-Martinuskerk aan de Oliestraat in Zaltbommel.

Stilzitten hoeft niet: tijdens de viering mogen kinderen die dat willen samen het kerstverhaal naspelen. Het is dan wel verstandig om minstens een kwartier van tevoren te komen, dan kunnen de deelnemers zich desgewenst verkleden en geschminkt worden. Engel, herder, schaap of koning, er zijn rollen genoeg. En dit jaar is er iets nieuws... een heel klein lichtje en mooie muziek zullen de spelers en bezoekers brengen bij het kerstverhaal van lang geleden. Net als voorgaande jaren zitten er in het programma ook weer veel bekende kerstliedjes om samen te zingen. Tijdens de viering wordt er gecollecteerd voor kinderen voor wie het leven niet zo licht is als we zouden willen. De opbrengst gaat naar Nationaal Fonds Kinderhulp en wordt besteed aan bijvoorbeeld sport, een fiets of een weekje kamperen voor kinderen die in armoede leven.

De kinderkerstviering is een initiatief van de protestantse gemeente in Zaltbommel en de Rooms-katholieke Sint Martinuskerk. Ook senioren, met of zonder kleinkinderen, zijn van harte uitgenodigd. Wie vervoer nodig heeft kan bellen naar Corrie Satter (0418-540770).

Voorafgaand aan het kinderkerstfeest is er een gezellig samenzijn voor tieners, die aansluitend de kinderen helpen met verkleden en hen begeleiden tijdens de viering. Meer informatie hierover is verkrijgbaar via Liesbeth Kraaijveld (06-55177278).

Contact opnemen kan ook via Facebook (Kinderkerst Zaltbommel).