Resultaten enquête arbeidsmigranten

zaltbommel • Driekwart van de mensen die de enquête over huisvesting van arbeidsmigranten hebben ingevuld, vinden dat tuinders de arbeidsmigranten op eigen terrein moeten huisvesten.

Dat blijkt uit de enquête die de gemeente Zaltbommel dit jaar heeft gehouden. De vragenlijst is door 1500 mensen ingevuld. "Dat geeft aan dat het onderwerp leeft", aldus wethouder Gijs van Leeuwen. De resultaten zijn dinsdagavond gepresenteerd aan het breed maatschappelijk panel, dat bestaat uit bewoners, werkgevers, uitzendbureaus en andere belanghebbenden. Ook gemeenteraadsleden waren bij deze laatste bijeenkomst aanwezig.

Ruim dertig procent van de invullers van de enquête geeft de voorkeur aan grootschalige geconcentreerde huisvesting voor de arbeidsmigranten. Dertig procent ziet de werknemers het liefst in woningen in dorpen of wijken. De gemeente gaat nu het huisvestingsbeleid verder uitwerken. De politiek buigt zich er waarschijnlijk komend voorjaar over.

De resultaten van de enquête staan op de hartpagina van deze krant. Het onderzoeksrapport staat op de website van de gemeente Zaltbommel.