Afbeelding
Foto: aangeleverd

Ideeënavond over mottekasteel Kerkdriel

kerkdriel • Hoe kan het verhaal van Hertog Jan het beste over het voetlicht worden gebracht op de plek waar ooit zijn mottekasteel stond? Annick Wolf doet daar afstudeeronderzoek naar en hoopt donderdag 6 december ideeën te verzamelen van meedenkers.

De gemeente Maasdriel en Waterschap Rivierenland gaan aan de Duitse Weistraat een waterberging graven om bij hevige regenval droge voeten te houden. Annick, student Ruimtelijk Ontwerp, legt uit: "Er is in het ontwerp al rekening gehouden met nevenfuncties zoals de ecologische waarde, historie en extensieve recreatie, maar met mijn onderzoek wil ik dit verrijken. Hoe kunnen we er het beste een plekje van maken om even los te komen van de dagelijkse sleur en wat mee te krijgen over de geschiedenis? Op deze locatie bevond zich vroeger namelijk de voorburcht van een mottekasteel."

Op 6 december is iedereen vanaf 19:15 uur welkom in de Hoenzadrielzaal van De Leyenstein in Kerkdriel. In een workshop worden ideeën en wensen verzameld. Rond 20:30 uur volgt een terugkoppeling per groepje. Het gezamenlijke resultaat van de avond draagt Annick over aan de gemeente, die heeft aangegeven daarvoor open te staan. Het 'draagvlakonderzoek' is deel van het afstudeeronderzoek van Annick over het opnemen van 'zachte waarden' in een ontwerp.

Om een indicatie te hebben van het aantal meedenkers ontvangt Annick graag een mailtje (annick.wolf97@gmail.com) van de mensen die van plan zijn donderdag te komen.