donderdag 6 december

Kerststukje maken
19:30-21:30, Heesselt, kerk Heesselt. Kerststukje maken onder leiding van Wilma Wouterse in de consistorie van de kerk. Maximaal 12 deelnemers. Deelname kost 15 euro.. Opgeven via info@kerkheesselt.nl Graag zelf een schaaltje en snoeischaartje meenemen.

vrijdag 7 december

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Elke vrijdag en maandag. Mensen ontmoeten, een kopje koffie drinken, een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen. Deelname kost 2,50 of 5 euro als bijdrage voor koffie en thee.

Meisjes Onder 16
13:00, Zaltbommel, NIVO Sparta. Nederlands voetbalelftal voor Meisjes Onder 16 speelt oefeninterland tegen Engeland. Toegang gratis.

Huiskamer De Kreek
16:00, Kerkdriel, De Kreek. Inwoners uit verschillende culturen en met diverse achtergronden elkaar ontmoeten, beter leren kennen en samen activiteiten organiseren.

Kerstmarkt Ophemert
16:00-20:00, Ophemert, Torenhof en St Maartenskerk. Met o.a. huisgemaakte erwtensoep, glühwein, oliebollen van Bas en een diversiteit aan kerstspullen. In de kerk is een quilt-tentoonstelling, het orgel wordt bespeeld en kerstverhalen worden verteld. Muziekvereniging Euphonia zorgt voor de muzikale noot. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de kerk.

Kerstfeest in de Jordaan
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Rob van de Meeberg speelt de onvergetelijke Johhy Jordaan samen met Mieke Stemerdink als Tante Leen en Harry Slinger als Willy Alberti. Ze blikken vanuit de hemel met veel plezier terug op hun aardse bestaan en op de mooie en gezellige kerstdagen in de Jordaan. Een feest der herkenning door de Amsterdamse succesnummers en diverse kerstliederen. Entree: 23 euro.
www.de-poorterij.nl

zaterdag 8 december

Kerstbomen verkoop
8:30, Hedel, Kasteellaan. Jaarlijkse verkoop van kerstbomen door muziekvereniging DES. In verschillende soorten en maten. Gratis bezorging in Hedel. Rond 10:30 uur kerstmuziek door Intermezzo. De opbrengst is voor de organisatie van het jubileumconcert op 8 december in Gelre's End.

Kerstverkoop Bruchem
9:00-12:30, Bruchem, Middelstraat 2. Extra kerstverkoop met kerststukjes, speelgoed, brocante, woondecoratie, cadeaus voor de vogels, windlichten, handwerkspullen, feestelijke kleding etc.
www.rommelmarkt-bruchem

Cugnon Consort
16:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Het Cugnon Consort, bestaat uit docenten en aanstormend talent van het conservatorium o.l.v. Chris Duijndam. Zij spelen het octet (voor acht strijkers) in Es van Felix Mendelssohn-Bartholdy en octe voor strijkers in C van George Enescu. Entree: 10 euro (tot 18 jaar gratis). Reserveren: engelenbak@gmail.com
www.engelenbakzaltbommel.nl

Kerstconcert met Eiland Urk
18:30-21:30, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Christelijk mannenkoor Eiland Urk o.l.v. Gerrit Schinkel, André Nieuwkoop (samenzangbegeleiding), Hendrik van Veen (koorbegeleiding) en Hugo van der Meij (vleugel). De collecte is voor stichting Stephanos. Een avond vol prachtige kerstliederen. Er wordt deze avond een cd-opname gemaakt. Meer informatie:
www.naarhetconcert.nl

Beth & Flo
20:00, Poederoijen, De Gevleugelde Ezel. Pianoduo Beth & Flo, oftwel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst. Klassieke recital met gesproken en gezongen woord. Werken van o.a. Brahms, Saint-Saëns en Rachmaninov.

Decemberconcert DES
20:00-22:30, Hedel, 't Gelre's End. 'DES All over the Years', ter ere van het 120-jarig bestaan van de fanfare. Zie Uitgelicht.

The Shakin' Arrows
21:00, Aalst, Zaal Halosta. Nederlands langst bestaande sixties-formatie. Volop genieten voor dansliefhebbers. Klassieke rock'n roll met sologitaar, basgitaar, rhythmgitaar en drums. Het repertoire bestaat uit compacte, recht-door-zee, rock 'n rollsongs met een briljant sixties randje en een pompende ritmesectie, strakke gitaarsolo's, pure 50's en 60's hits. Entree: 6 euro.

zondag 9 december

Byzantijns Koor
11:00, Zaltbommel, Sint Martinuskerk. Het Tilburg Byzantijns Koor zingt een liturgie van het H. Johannes Chrysostomus volgens de Slavisch Bijzantijnse ritus.

Interview Irene Maessen
15:30, Zaltbommel, De Poorterij (kapel). Rein van Willigen gaat in gesprek met de Zaltbommelse sopraan Irene Maessen. De toegang is gratis.

Wereldlichtjesdag
18:45, Zaltbommel, begraafplaats Nieuwe Tijningen. Plaatsmajoor 2. Overleden kinderen gedenken en samen luisteren naar muziek en woorden. Thema: ''k zou zo graag een ketting rijgen'. Aanmelden via:
www.wereldlichtjesdagbommelerwaard.nl

Bachcantate
19:00, Culemborg, Grote of Barbarakerk. De plaatselijke Barbaracantorij en Concerto da Fusignano voeren de cantate 'Nu kommt der Heiden Heiland' uit. Met: Wendy Roobol (sopraan), Stefan Berghammer (tenor) en Bram Trouwborst (bas). Dirigent is de cantor-organist Marijn Slappendel.

maandag 10 december

Contactmiddag Opijnen
14:30-16:30, Opijnen, hervormd centrum Maranatha. Mieke van Oostveen uit Utrecht komt met een mooi Kerstprogramma vol bijzondere en gevoelige verhalen.

Dorpsfilm Oud-Maasdriel
20:00, Alem, Dorpshuis De Drie Linden. Première van de dorpsfilm, die in 2017 in Alem, Kerkdriel, Velddriel en Hoenzadriel is gemaakt door André Versteeg Filmproducties. Burgemeester Henny van Kooten neemt de eerste dvd in ontvangst.

dinsdag 11 december

Kerstlunch Zonnebloem
11:30, Opijnen, gebouw Maranatha. Afsluiting van het jaar van de Zonnebloem. De afdeling Neerijnen heeft altijd plaats voor nieuwe gasten. Aanmelden kan bij Marjan van der Dennen: 0418-591584.

Kerst voor ouderen
16:00, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Kerstbijeenkomst van Senioren Comité Ouderen Nederhemert, voor alle 50-plussers. Deelname kost 10 euro. Aanmelden bij Bets van Ooijen: 0418-552337.

Inzameling Voedselbank
17:30-18:30, Hedel, gebouw Rehoboth. Kerkstraat 13. Georganiseerd door de Vrouwenvereniging van de hervormde gemeente. Er is behoefte aan: koffie, zwarte of groene thee, zilvervliesrijst, volkoren pasta, conserven, zonnebloemolie, jam, havermout, appelstroop, houdbare melk en andere houdbare producten.

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'The Old Man and The Gun' van David Lowerly is de laatste film van acteur Robert Redford. Hij speelt Forrest Tucker, een 61-jarige beroepscrimineel, die in 1981, gewapend met zijn charme, een serie banken overvalt. Fantastische cast met o.a. Sissy Spacek, Casey Affleck en Tom Walts. Pure toegankelijke film. Geen bombastische zwanenzang, maar een passend afscheid van een legende.

woensdag 12 december

iPad Café
10:00-11:30, Zaltbommel, bibliotheek. Samen met andere gebruikers tips en trucs uitwisselen en nieuwe apps ontdekken. Onder deskundige begeleiding. Aanmelden is niet nodig, deelname gratis.

Open Morgen
10:00-12:00, Zaltbommel, Pand 9. Iedereen is welkom voor een kop koffie of thee met iets erbij en voor gezelligheid en een luisterend oor. Georganiseerd door evangelische gemeente.

Inloopspreekuur e-books
11:00-12:00, Zaltbommel, bibliotheek. Neem eReader, smartphone of tablet mee. Aanmelden niet nodig, deelname gratis.

Repair Café
14:00-16:30, Ammerzoden, Het Zonnelied. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes, computers.

Kerst met Boer Boris
14:30-15:30, Ammerzoden, bibliotheek. De Readshop Hedel komt het boek 'Kerstmis met Boer Boris' voorlezen. Daarna de kerstboom van Boer Boris knutselen. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

Wensboom Termonde
19:00-21:00, Kerkdriel, Uitvaartcentrum Termonde. Gratis een wensbal ophalen en in de boom plaatsen, De koffie staat klaar.

donderdag 13 december

Kunstlezing
14:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Kunsthistorica Thea Willemsen geeft lezing n.a.v. de expositie 'Ik, Maria van Gelre' in museum Het Valkhof in Nijmegen. Hertogin Maria van Gelre (1380-1428) werd geboren als Marie d'Harcourt en leefde aan het Franse Hof. In 1405 trouwde ze met Reinoud IV, hertog van Gelre. Entree: 12,50 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via:
www.stroomhuisneerijnen.nl

Inloop Klik & Tik
15:00-16:30, Zaltbommel, bibliotheek. Voor beginnende computergebruikers die in een veilige omgeving willen oefenen op de pc. Deelname is gratis.

Leerpunt Maasdriel
18:30-21:30, Kerkdriel, bibliotheek. Voor mensen die het soms lastig vinden om met de computer om te gaan en internet te gebruiken. Deelname kost een kleine bijdrage voor lesmaterialen. Aanmelden is noodzakelijk en kan bij het Koning Willem I College: 06-29462318.

Wensboom Termonde
19:00-21:00, Kerkdriel, Uitvaartcentrum Termonde. Gratis een wensbal ophalen en in de boom plaatsen, De koffie staat klaar.

Dorpsfilm Oud-Maasdriel
20:00, Kerkdriel, De Kreek. Vertoning van de dorpsfilm die in 2017 gemaakt is door André Versteeg Filmproducties. Met beelden uit Alem, Kerkdriel, Velddriel en Hoenzadriel.

Geestelijke groeiavond
20:00, Zaltbommel, De Ontmoeting (Nieuwe Tijningen). Spreker: Gerrit van Valen.
geestelijkegroeibommelerwaard.nl

vrijdag 14 december

Kerstconcert Grootkoor
20:00, Den Bosch, Theater aan de Parade. Het Grootkoor 's-Hertogenbosch o.l.v. Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Ruim 100 enthousiaste koorleden uit de regeio. M.m.v. sopraan Francis van Broekhuizen en pianist Rob van Dijk. Van Christmas Carols tot overbekende kerstkrakers. Kaarten zijn te koop bij Theater Aan de Parade. Meer informatie:
www.grootkoor.nl

zaterdag 15 december

Kerstmarkt Leyenstein
11:00-16:00, Kerkdriel, De Leyenstein. Ruim dertig kramen in kerstsferen.

Kerstuitje kinderen
13:45, Hedel, Kids Castle. Kerstuitje stichting jeugdwerk Hedel De Molshoop. Voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar. Een kerstster maken van wol, een kerstkaart van kinderhandjes, een kerstster van ijslollystokjes, lekkere hapjes maken en opeten en Marshmallows roosteren. Anderhalf uur spelen op de speeltoestellen en daarna samen eten in Kerstsfeer. Tot slot een lampionoptocht richting dorp, begeleid door Intermezzo (van muziekvereniging DES). Om 18:45 uur afsluiting op het plein van de katholieke kerk aan de Koningin Wilhelminastraat. Deelname kost 7 euro voor leden, 10 euro voor niet-leden.

Kerstmarkt HRC'14
15:00-18:00, Hurwenen, HRC'14. Met verschillende activiteiten voor de kinderen: schminken, cupcakes versieren, lampionnen maken of 'kratje trappen'. Aanmelden kan via: activiteiten@hrc14.nl o.v.v. naam, leeftijd en activiteit.

Kerst Wandel Event
17:00, Brakel, Marktplein. Vierde editie van het Kerst Wandel Event van de hervormde gemeente. Met oude sfeervolle dorpstaferelen op het Marktplein o.a. timmerman, wijnbouwer, bakker en herberg. Elke 10 minuten vertrek van wandeling met gids langs alle passages van het kerstverhaal. Toegankelijk voor wandelwagens en rolstoelen. Meer informatie en tickets:
www.hervormdbrakel.nl

Kerstmarkt Heesselt
17:00-20:00, Heesselt, Gerestraat 13a. Historisch Cultureel Centrum Heesselt organiseert een inmiddels traditionele intieme kerstmarkt. Voorop staan gezelligheid en ontmoeting. Naast diverse kraampjes met alles voor de kerst is er veel lekkers te eten en te drinken. Met sfeervolle live muziek. De kerstmarkt wordt spetterend en kleurrijk afgesloten.

Kijk voor de activiteiten in de bibliotheek en andere activiteiten op: www.hetkontakt.nl