Alem verslaat negental van Jan van Arckel (2-1)

alem • Alem boekte zondag een nuttige overwinning op streekgenoot Jan van Arckel (2-1). De ploeg uit Ammerzoden eindigde het duel met negen spelers. Voor rust zag Ad van der Schans na twee keer geel rood en na rust moest Luuk Hoogma na een zware overtreding vroegtijdig onder de douche.

In de eerste helft zette Tom Loobeek de thuisclub op voorsprong maar Thom de Looijer bracht al snel de zaak weer in balans (1-1). Kevin Broekmeulen, die voor rust een strafschop gekeerd zag door Jan van Arckel-goalie Geert Verhoeven, zorgde na rust voor de overwinningstreffer (2-1). Alem-trainer Peter Burg was gedeeltelijk tevreden. "Na de hervatting kregen we veel kansen en konden we de numerieke meerderheid niet omzetten in goals. Toen hebben we niet goed gevoetbald." Jan van Arckel-trainer Marco van Loon sprak van een verdiende nederlaag maar hij had wel zijn vraagtekens bij de beslissingen van de scheidsrechter.