Goede resultaten dressuurruiters

gameren • Leden van paardensportvereniging De Bommelerwaard uit Gameren waaierden dit weekend uit naar verschillende plaatsen, waar ze op wedstrijden mooie resultaten neerzetten. Celine Beukhof reed zondag met haar pony Eviette S in Werkendam in de klasse Z1 pony's. Ze behaalde er een tweede plaats met 214,5 punten en een eerste plaats met 223 punten.
Marcella van Lit werd zondag in Ravenswaaij in de klasse L1 tweede met haar paard Tascan. De combinatie haalde 206 punten. Rosanne van Kessel reisde zondag ook af naar Ravenswaaij, met haar pony Gaudhy. In de klasse M1 pony's won ze er tweemaal met 188,5 en 185,5 punten.
Nina van Mook deed zaterdag mee met de voorronde voor de VSN-jonge paarden trofee in Oosteind. Met haar paard King M reed ze goed genoeg om direct geplaatst te worden voor de finale. Op zondag reed de amazone met haar paard Elinda M in de klasse Inter1 in Werkendam. Ze behaalde er een derde plaats met 62,1 procent.


Zuilichem beweegt

zuilichem • Iedere dinsdagavond organiseert Zuilichem Leeft in het dorpshuis Den Ham badminton. Maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals tafeltennis, dammen, schaken en wellicht nog andere activiteiten. Mensen met belangstelling voor deze activiteiten of met een nieuw idee om lekker te bewegen, kunnen zich - liefst voor Kerst - melden via info@zuilichemleeft.nl of door te bellen naar 06-45274656.


Rectificatie bericht zwemwedstrijd

bommelerwaard • Door een misverstand is er vorige week een onvolledig bericht geplaatst over de deelname van Startgemeenschap Bommelerwaard aan de Gelderse Kampioenschappen Zwemmen. Niet alle teamleden werden in dat bericht genoemd. Daarom hier nogmaals de namen van alle zwemmers van de verenigingen uit Kerkdriel en Zaltbommel: Piet-Hein Straver, Ward in 't Veld, Skye van Gilse, Isa Willemsen, Jelle in 't Veld, Joop Tuppe, Angeline van Kessel, Bregje in 't Veld, Danique van de Werken, Frederieke Straver en Zuzanna Kowalczyk.
Zij wisten met acht keer goud, zeven keer zilver en zeven keer brons een recordaantal medailles te halen en de zesde plaats te pakken.


WNC wint ook van Montfoort

waardenburg • WNC heeft de zege bij Geinoord een goed vervolg gegeven. Subtopper Montfoort werd met 2-1 verslagen. De eindstand was halverwege de wedstrijd al bereikt. Willem Paul van der Heijden nam beide treffers bij de thuisploeg voor zijn rekening.
Trainer Cor Prein was tevreden. "We zijn blij dat we de overwinning van vorige week konden doortrekken", zei Prein. "We hebben een goede pot gespeeld." Voor rust had WNC de overhand. Van der Heijden maakte met een mooie stift de openingstreffer, maar de gasten kwamen weer langszij. "Een wat rommelig doelpunt. Wij hadden de bal bij blessures al een paar keer naar hun keeper gespeeld, maar zij gooiden hem bij ons in de hoek en zetten ons onder druk. Een beetje onsportief", vond Prein. WNC nam echter snel weer de leiding toen Van der Heijden zijn tweede van de middag maakte. Na rust had WNC het af en toe lastig, maar het bleef overeind.