• Twee verdachten konden worden aangehouden bij tankstation De Lucht.
• Twee verdachten konden worden aangehouden bij tankstation De Lucht. Foto: Bart Meesters

Schietpartij na woningoverval

zaltbommel • Bij een woningoverval aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel is een gezin bedreigd met vuurwapens. Om de overvallers te pakken te krijgen, heeft de politie meerdere keren geschoten.

De drie bewoners kregen in de nacht van zaterdag op zondag rond 00:40 uur de schrik van hun leven. Ze waren net binnengekomen toen ze door drie gemaskerde mannen werden overlopen. Die bedreigden hen met vuurwapens en wilden geld. Bij de overval raakte een 43-jarige bewoner lichtgewond. Een vrouw en kind bleven ongedeerd. Diverse media melden dat een vijftienjarige jongen die er ook bij was, zich kon verschuilen op het toilet en daarvandaan de politie kon bellen.

In elk geval waren agenten snel ter plaatse. Bij een schietpartij die volgde raakte één overvaller gewond aan zijn been. De overvallers wisten toch te ontkomen. De vluchtauto werd even later aangetroffen op de A2 en de politie kon twee mensen van 24 en 25 jaar, onder wie de gewonde, aanhouden bij tankstation De Lucht. De politie is nog op zoek naar andere verdachten en roept getuigen, of anderen die informatie bezitten die kan bijdragen tot het oplossen van de overval, op zich te melden. In de omgeving van de woning waar de overval heeft plaatsgevonden zijn diverse goederen door de politie gevonden en veiliggesteld voor onderzoek. Diverse rechercheurs werken aan de zaak.

Burgemeester Peter Rehwinkel bezocht maandag de slachtoffers van de overval en sprak ook met de agenten die er vanwege hun werk bij betrokken waren.

Zoals gebruikelijk wanneer agenten bij een schietpartij zijn betrokken, onderzoekt de Rijksrecherche de toedracht. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).