Roda Boys weer koploper na 1-5 winst

wijk en aalburg • Roda Boys mag zich weer de koploper in de tweede klasse F noemen. De streekderby bij Wilhelmina'26 werd met maar liefst 1-5 gewonnen.

Al na 19 minuten prijkte een 0-3 voorsprong op het scorebord. Angelo Stoové, Tom Diender en Martijn de Wildt hadden daarmee de wedstrijd al zo goed als in het slot gegooid. Zes minuten voor rust was het uitgerekend oud-Wilhelmina'26-spits Nick Linnenbank die zijn eerste competitiegoal in dienst van Roda Boys maakte. Pas een kwartier voor het einde kwam de thuisploeg via een vrije trap op 1-4, maar het slotakkoord was voor de bezoekers, die De Wildt een vrije trap binnen zagen schieten. Door die overwinning en het puntenverlies van Pelikaan tegen Drechtstreek, voert Roda Boys de ranglijst weer aan. Volgende week neemt de ploeg van trainer Frank Brands het thuis op tegen hekkensluiter Zwaluwe. Op 11 december speelt Roda Boys een bekerwedstrijd tegen vierdeklasser Were Di.