• Ook oud-WNC-speler Senaid Jukic (rechts) wist het tij zondag geenszins te keren. Foto: Gerald van Zanten

DSC verzuimt tegen tien man uit te lopen naar monsterscore

'Het is nog een lange weg'

kerkdriel • DSC begon op deze koude zondagmiddag op het eigen sportpark Ipperakkeren furieus en produceerde binnen no-time grote druk op het doel van Buren. Met Christian Broekmeulen beschikt trainer Roland Timmermans over een spits met een neusje voor de goal. Hij kwam afgelopen zomer over van Heerewaarden, mocht zich in het verleden al eens kronen tot topscorer van de Bommelerwaard en het was de verwachting dat hij de doelpuntenproductie in Kerkdriel flink zou gaan opschroeven. Dat valt tot dusver tegen. Voorafgaand aan het duel van zondag had Broekmeulen nog geen enkele competitiegoal gemaakt. Aan die droogte van acht competitieduels maakte hij eigenhandig rond de twaalfde minuut een eind. Vanaf de rechterkant schoot hij met venijn in de korte hoek, wat de Buren-doelman zodanig verraste dat de openingstreffer een feit was.

Het beloofde ook na die goal een interessante confrontatie te gaan worden, temeer omdat Buren een week eerder titelkandidaat Alem nog punten had afgesnoept. De hoop dat eenzelfde scenario zich in Kerkdriel ging voltrekken, kon echter al na een kwartier de prullenbak in, toen Essing door de doelman buiten het zestienmetergebied hard onderuit werd gehaald, waarna arbiter Van Doesburg een rode kaart besloot te trekken. Met die man-meer-situatie wist DSC wel raad. In een kort tijdsbestek waren er tal van kansen om de marge te vergroten en met de 8-2 van de vorige editie nog vers in het geheugen, had het ook deze zondag een doelpuntrijk duel moeten worden.

Het was bij vlagen ook wel genieten van DSC, dat verzorgd voetbal speelde, de backs veelvuldig op liet komen en aanval na aanval produceerde, maar slechts mondjesmaat wist de ploeg van trainer Roland Timmermans ook daadwerkelijk het net te vinden. Na een fase waarin de thuisploeg al drie keer tot scoren had kunnen komen, brak Veldhuis de ban. Hij werd rond de 36e minuut op snelheid weggestuurd en rondde oog in oog met de ingevallen reservedoelman van Buren koeltjes af. 2-0 leek ook de ruststand te worden, maar dat was buiten het mooiste doelpunt van de middag gerekend, op slag van rust. Een aanval uit het boekje, met daaruit voortvloeiend een puntgave voorzet van Frank Kaufmann op het hoofd van Veldhuis, betekende de 3-0.

Met het oog op het doelsaldo, had DSC in de tweede helft goede zaken kunnen doen en Vos was al vroeg tot tweemaal toe dicht bij een goal. Hij wist het net niet te vinden. Daarna werd het voetbal van DSC van een bedenkelijk niveau. De Kerkdrielenaren oogden in de tweede helft verzadigd en speelden niet meer het spel waarmee het Buren voor rust nog zwaar onder druk had gezet. Desondanks werden de kansen nog altijd aaneen geregen, maar de scherpte voor het doel was deze middag ver te zoeken. Het zou tot twee minuten voor het eindsignaal duren voordat de uiteindelijke uitslag op het scorebord verscheen. Veldhuis brak op snelheid door de Buren-verdediging heen, omspeelde de Buren-goalie en vervolmaakte zo zijn officieuze hattrick. Drie goals in één wedstrijd is uiteraard altijd een verdienste; toch hadden dat er makkelijk ook vier of vijf kunnen zijn. Dat was ook waar trainer Timmermans na afloop van de makkelijke zege het meest kritisch op was. De score had volgens hem aanzienlijk hoger moeten uitvallen: "We hebben wel tien kansen gemist. En natuurlijk is niet elke kans een goal, maar als je zeven of acht écht grote kansen krijgt, moeten er daar wel minimaal twee van in. Ik zie bij ons dingen waar ik tevreden over ben, maar het benutten van kansen is wel iets waar we aan moeten gaan werken."

Door de zege blijft DSC in het kielzog van koploper Maliskamp. De ambities zijn voor Timmermans dan ook duidelijk: "Het is heel duidelijk dat we voor promotie willen spelen. Waar dat precies gaat eindigen, weten we nog niet, maar we zijn in ieder geval op de goede weg, want we staan in de top van de ranglijst. We moeten bovenin mee blijven spelen. Maar het is nog wel een lange weg."