Afbeelding
Foto: aangeleverd

Volleybaldames Podarwic winnen

aalst • De dames van Podarwic speelden zaterdag tegen Jola Olympus 3, de nummer 4 van de ranglijst. Aanvoerder Romy van der Velden kon niet aanwezig zijn, daarom was Mirthe van Veen spelverdeelster. Sjanna van Hemert hielp de dames uit de brand: zij speelde op de ontstane lege plek op de diagonaal. De eerste set moesten de dames nog wakker worden. Jola had een goede service, na een tactische verandering in de pass opstelling ging het beter lopen. Berber van Driel en Melissa Biesheuvel begonnen veelvuldig te scoren en de service druk werd verhoogd. Mirte speelde het blok weg, Sjanna scoorde met drie meter aanvallen en Naïma den Dekker had een sterke sprongservice. De set werd uiteindelijk gewonnen met 25-20. De tweede set werd beter begonnen, er werd steeds beter gespeeld. Irene Verbree zorgde voor goede passen aan het net en Dewi Vermeulen had een lange service serie. Hannah Smits viel halverwege de set in en scoorde met een aantal hard geslagen aanvallen, de set werd gewonnen met 25-14.
In de altijd gevaarlijke derde set bleef Hannah ballen de grond in timmeren. Van verslapping was geen sprake: 25-14. De laatste set, het doel was duidelijk: alle vijf de punten in Aalst houden. Berber ging op de diagonaal spelen en sloeg een paar harde aanvallen op de grond. Op het einde maakte Emma van Rijswijk nog een aantal mooie punten, de set werd gewonnen met 25-19.
Doordat de nummer 2 punten heeft verspeeld staan de dames nu met acht punten verschil bovenaan. Aankomende week zijn de dames vrij, de volgende wedstrijd zal tegen Dunamis in Goirle zijn.
De heren hadden een vrije zaterdag.


Goede start Hamarithi-turnsters

culemborg/aalst • Sportvereniging Hamarithi scoorde zaterdag bij de eerste voorwedstrijd acht medailles. Bij de jeugd N4 was Mari-Lynn van Boggelen van Hamarithi de beste en won het zilver. Vooral op balk blonk zij uit. Marjorie Brandsma volgde op de voet op plaats 3, met een goede vloeroefening. De Hamarithi-sterren van de wedstrijd waren de allerkleinsten, die hun debuut op individueel niveau maakten. Eva van de Werken en Isabel Spiering wonnen het goud en zilver bij de instappers D1. Zij zijn al verzekerd van een finaleplaats. Daniëlle de Keizer turnde mee bij de pupillen 1 D1 en won hierbij een bronzen medaille. Nayinthe van den Heuvel ontving bij de jeugd derde divisie het zilver, mede door de hoogste score op vloer te halen. Tessa van Dalen greep naar het brons door zeer stabiel te turnen. Bij de junioren derde divisie turnde Valérie Brandsma overtuigend naar zilver.


Mitchell Beckers kampioen kata -21

zaltbommel/zoetermeer • Mitchell Beckers uit Zaltbommel schreef zaterdag het NK Kata -21 jaar op zijn naam. Het was voor Mitchell zaterdag in sporthal Oosterpoort in Zoetermeer de laatste keer dat hij mocht uitkomen in deze leeftijdscategorie.


Schaatser Danny Stam negende

zaltbommel/breda • Danny Stam heeft Team Stehmann-Viking donderdag verzekerd van de eerste toptienklassering van dit seizoen. Tijdens de Trachitol Trophy-wedstrijd in Breda, finishte de marathonschaatser knap als negende.