Oproep PUBLIEK

bommelerwaard • Dialoog PUBLIEK organiseert een rondetafelgesprek over het kunstklimaat in de Bommelerwaard. Bijzonderheden volgen nog. Wil je hieraan bijdragen, neem dan contact op via:
projectruimtepubliek@gmail.com Spreek jezelf uit!


De Grote Aak zoekt nieuwe vrijwilligers

zaltbommel • Het Platform dat activiteiten organiseert in wijk-ontmoetingscentrum De Grote Aak heeft door ziekte van enkele leden behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Hulp wordt gevraagd bij het organiseren van lezingen, sjoelen en koersbal. Ook mensen met ideeën voor andere activiteiten (ook voor niet-senioren) zijn van harte welkom. Meer informatie is verkrijgbaar bij Reina van der Wal, secretaris van het Platform: 0418-516139 of bij Jacomien de Bruin, ouderenadviseur van Welzijn Bommelerwaard: 0418-634231 of jdebruin@welzijnbommelerwaard.nl


Bibliotheek zoekt vrijwilligers

bommelerwaard • Bibliotheek Rivierenland zoekt vrijwilligers, die de rol van gastheer of gastvrouw willen vertolken in één van de twintig vestigingen. De bibliotheken hebben zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gezellige ontmoetingsplaats met ruime openingstijden. Om vaak open te blijven, zijn vrijwilligers nodig die bezoekers ontvangen en hen wegwijs kunnen maken. Ook leveren de vrijwilligers een bijdrage aan het op orde houden van de bibliotheek, voorbeeld door het rangschikken van materialen. Van kandidaten wordt verwacht dat ze tenminste een dagdeel per week beschikbaar zijn. "Vrijwilligerswerk in de bibliotheek heeft veel voordelen", laat Bibliotheek Rivierenland weten. "Zoals het ontmoeten van veel mensen en het op de hoogte blijven van de ins en outs op het gebied van boeken, luisterboeken, tijdschriften en films. Eens per jaar organiseert de bibliotheek een inspiratiebijeenkomst voor alle vrijwilligers." Meer informatie: 0344-639940 of:

q www.bibliotheekrivierenland.nl