donderdag 22 november

Midwinter Shopping Hedel
18:00-22:00, Hedel, diverse locaties. Feestelijke belevenisavond met mooie acties, proeverijen, demonstraties en verwennerijen. bij: Dirma Bloem & Stijl, DA Drogisterij van der Schoot, Bakker van Keulen, The Read Shop Hedel, Linde Leven, Trekpleister, Jumbo, ChaEll Fashion, Le Château en Swipe 4 Jeans.

Sinterklaasfeest
18:30-20:00, Kerkwijk, dorpshuis. Lampionoptocht vanaf het dorpshuis naar de versierde tuin van Jeroen en Irene waar het feest plaatsvindt. Kaartverkoop van 12 tot 19 november. Georganiseerd door dorpsvereniging D'n Treffer.
www.dntreffer.nl

Avond over Ingmar Bergman
19:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Zie kader bovenaan.

vrijdag 23 november

Stiltewandeling
9:30-10:30, Zaltbommel, parkeerplaats Beersteeg. Stiltewandeling met onderweg enkele yoga-oefeningen. Deelname kost 5 euro.
www.yoga-rivierenland.nl

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Mensen ontmoeten, een kopje koffie drinken, een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen. Deelname kost 2,50 of 5 euro als bijdrage voor koffie/thee. Elke vrijdag en maandag.

Seniorenmiddag
13:30-16:00, Ammerzoden, De Dissel. Themamiddag seniorenvereniging St. Jozef. F. de Beer van Budget Consulaat in Zaltbommel houdt een lezing o.a. over financiële uitbuiting van ouderen. Ook over het levenstestament. In het tweede deel stelt de nieuwe mantelzorgconsulente van Stichting Welzijn Bommelerwaard zich voor.

Taxatiedag oude boeken
14:00-17:00, Kerkdriel, bibliotheek. Taxateur Arie Molendijk uit Rotterdam taxeert zeldzame boeken zoals (staten)bijbels, oude atlassen, geïllustreerde boeken, handschriften, documentatiemateriaal uit WOII, oude brieven, foto's en ansichtkaarten. Kosten: 5 euro voor 1 tot 10 boeken. Meer informatie:
www.molendijkboeken.nl

Wintermarkt
16:00-20:00, Waardenburg, Industrieweg 9. De hersteld hervormde gemeente Haaften-Waardenburg organiseert een wintermarkt aan de Industrieweg 9 in Waardenburg. Er zijn weer veel producten te koop, zoals appelkoeken, oliebollen, tweedehands en nieuwe boeken, sokken, houten speelgoed, sieraden, shawls, baretten, hoeden, producten van Den Eelder en Jemako, fotokaarten en ook zelfgemaakte jam. Voor de kinderen is er een knutselhoek, grabbelton, speelgoed en snoep. De markt begint om 16:00 uur en duurt tot 20:00 uur

Lampionoptocht Well
18:30, Well, dorpshuis Ons Huis. Met de lampionnen die de kinderen op woensdag 21 november gemaakt hebben in het dorpshuis. De kinderen t/m groep 5 mogen hun schoentje zetten.

Knagend Vooruit
19:00, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Zie bovenaan.

Bingo bij GVV'63
19:30, Gameren, kantine GVV'63. Sinterkerst en nieuw bingo. Een tafel reserveren? Dat kan via: info@villapardoesdag.nl (incl. portie bitterballen). De opbrengst is voor Villa Pardoesdag Gameren.

Bingo Roda Boys
20:00, Aalst, kantine Roda Boys. Bingo met mooie prijzen waaronder een pannenset van Herman den Blijker t.w.v. 250 euro. De opbrengst is voor het MO17 elftal (voor het voetbalkamp en de deelname aan een internationaal toernooi in Denemarken volgend jaar.)

Bingo 'De Karel'
20:00, Zaltbommel, Pand 9. Grote bingoavond van Harmonie kapel Karel van der Heijden. Talloze mooie prijzen. Meedoen kan alleen via inschrijving vooraf (tot 18 november), via events@harmonie-dekarel.com of telefonisch: 06-48665004 (maandag van 19:00 tot 21:00 uur en donderdag van 13:00 tot 15:00 uur).

Ledenvergadering Joviaal
20:30, Gameren, 't Ouwe Mestershuis. Ledenvergadering van ijsclub Joviaal. Koffie een een drankje staan klaar. En er is een verloting.

zaterdag 24 november

Wintermarkt Well
9:30-12:30, Well, Slijkwellsestraat 8. Ruim keus in voedertaarten, bollen en kransen. Ook boeken, speelgoed, kerstartikelen, meubels en nette gebruikte kleding. Speciale hoek met brocante en hapjes en drankjes. De opbrengst is voor het onderhoudsfonds van de kerk Well-Ammerzoden.

Verkoopdag Harmonika
10:00-14:00, Zaltbommel, De Harmonika. Verkoop van ambachtelijk gemaakte producten tegen betaalbare prijzen. O.a. appeltaarten, vogeltaarten, wenskaarten, speelgoed, appelkoeken, schilderijen, kerstdecoraties, houtproducten, kaarsen en nog veel meer. Ook de tweedehands kinderkledingwinkel is open.

Winterfair Diepveen
10:00-16:00, Giessen, Diepeveen Keukens en Badkamers. Kransen maken, bierproeverij, wijnproeverij, bbq, foodtruck, smoothiebar, een kok kookt, springkussen en cupcakes versieren. Ook andere bedrijven zijn aanwezig met o.a. maatpakken, luxe terrasoverkappingen, afscheidingen en tuinkamers, make-up, schoonmaakartikelen en betonstuc.
www.diepeveen.nl/winterfair

Wildplukwandeling
10:00, Zaltbommel, De Nijehof. Met Sifra Timmermans van 'Tuinrecept' op ontdekkingsreis langs eetbare planten. Meer informatie: 06-47905502.
www.tuinrecept.nl

Sint in Bruchem
11:30, Bruchem, gymzaal Annekeshof. Om 11:00 uur start de rondgang door het dorp. rond 11:30 uur worden Sinterklaas en de Zwarte Pieten verwacht bij de gymzaal.

Intocht Rossum/Hurwenen
13:00, Hurwenen, dorpshuis De Kil. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten komen aan bij De Kil.

Intocht Hedel
13:15, Hedel, jachthaven. Sinterklaas en zijn Pieten komen aan in jachthaven 't Stik. Om 14:15 uur worden ze verwacht bij 't Gelre's End.

Intocht Brakel
14:00, Brakel, veerpont. Sinterklaas en zijn Pieten komen aan bij de veerpont.

Amerigo op Beestenboel
14:00-16:00, Zaltbommel, kinderboerderij De Beestenboel. Amerigo, het paard van Sinterklaas, komt even uitrusten op de Kinderboerderij. Kinderen mogen even op zijn rug zitten en een wortel of appel voor hem meebrengen. De Huispietjes delen pepernoten en warme chocolademelk uit. Toegang gratis.

Intocht Gameren
15:00, Gameren/Nieuwaal, Waalbandijk. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten worden verwacht op de Waalbandijk, bij de bulldozer.

Intocht in Well
15:00, Well, Wellse Veerhuis. Intocht van Sint en zijn Zwarte Pieten bij 't Wellse Veerhuis.

Sint in Zuilichem
15:00, Zuilichem, dorpshuis Den Ham. Kinderprogramma 'Zuilichem Got Talent' in het dorpshuis. Rond 16:00 uur worden Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten verwacht. De Pieten geven een korte show. Daarna krijgen alle kinderen friet met een snack.

Die Schöpfung van Haydn
20:00, Zaltbommel, Sint-Martinuskerk. Zie 'uitgelicht' op deze pagina.

Hos Je Kapot Bal
20:11, Alem, dorpshuis De Drie Linden. Tweede editie van 'Hos Je Kapot Bal'. Zal Prins Titanium Tim ook in 2019 weer regeren over het Spreeuwdurp? M.m.v. DJ Wouter en Jack van Raamsdonk.

zondag 25 november

Open dag trouwlocatie Loevestein
11:00-16:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Slot Loevestein doet mee aan de Open Dag Top Trouw Locatie Route. Trouwen in de vesting kan in de kapel, in een tent op de Voorburcht of het Arsenaal of in de buitenlucht.

Struintocht Loevestein
11:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Met de gids van Staatsbosbeheer struinen door de uiterwaarden rondom Slot Loevestein. Onderweg vertelt de gids over de planten en dieren, zoals rode geuzen en konikpaarden in het gebied. Deelname kost 3 euro voor kinderen, 5 euro voor volwassenen. Geschikt voor de hele familie. Betalen aan de kassa van Slot Loevestein (10 min. lopen vanaf de parkeerplaats). Trek kleding aan die vies mag worden.
www.staatsbosbeheer.nl

Intocht Velddriel
13:30, Velddriel, bloemenwinkel Patrick van Koolwijk. Sinterklaas en zijn Pieten komen aan op de Voorstraat 1. Daarna gaan ze naar dorpshuis De Boxhof.

Intocht Heerewaarden
14:00, Heerewaarden, Den Bol. Sinterklaas en zijn Pieten komen aan op Den Bol. Welkom door Freek uit de Streek. Daarna maken ze een rondrit in een ludiek voertuig door het dorp en is er feest in MFC De Steen.

Wereldmuziek
14:00-16:00, Zaltbommel, Kompas (brede school De Waluwe). Voor families en inwoners in de regio, vluchtelingen en migrantengroepen. Samen muziek maken, spelen, zingen, dansen en elkaar ontmoeten. Neem iets lekkers uit eigen keuken mee.
www.kompasbommelerwaard.nl

Sing-in in Well
18:30-20:00, Well, hervormde kerk. Liederen uit (met name) 'Opwekking'. Thema: 'Met andere ogen'. Hoe kijken mensen tegen het geloof aan, hoe beleef jij de bijbel? Hierover een korte meditatie. In de pauze verzoeknummers indienen.

maandag 26 november

Grote DigiTaalStrijd
19:00-22:00, Kerkdriel, gemeentehuis. Tweede editie van deze ludieke battle. Teams van drie personen gaan met elkaar de strijd aan: wie beschikt over de beste taal-, reken en digitale vaardigheden. Iedereen vanaf 12 jaar kan meedoen.
www.grotedigitaalstrijd.nl

Inspiratieavond Team Maasdriel
19:30, Hedel, Willibrorduskerk (Kon. Wilhelminastraat 6). Willemijn Hobo vertelt over haar kankeronderzoek, Karin Bürgés-Dekkers spreekt over haar ervaring met kanker en de Alpe d'HuZes, Maarten Peters komt zingen en Hannelore Hoogeveen geeft een presentatie over stichting Hospice De Samaritaan.

dinsdag 27 november

Kledingverkoop
14:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Modeverkoop door HenA Mode.

PCOB middag
14:00, Brakel, Wilhelminahof. Ds. Pieter Weeber uit Maarssen geeft powerpresentatie over Turkije. Hij was jarenlang reisleider van een christelijke reisorganisatie en neemt het publiek met schitterende foto's en prachtige verhalen naar vrijwel alle Bijbelse plaatsen. Toegang gratis, ook niet-leden zijn welkom.

Lezing over bevers
19:30, Heerewaarden, bezoekerscentrum De Grote Rivieren. 'Knuffeldier, lastpak of toch iets anders...' Die vraag staat centraal in de lezing van Willy de Koning uit Sittard. Ze vertoont ook de door haar gemaakte documentaire 'Bevers in Nederland'. Tijdens de lezing gaat ze in op de leefwijze van de bever, zijn uiterlijke kenmerken, de vele soorten sporen die het dier achterlaat, de leefomgeving en z'n aanpassingsvermogen. Entree: 4 euro.

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'De Dirigent' van regisseur Maria Peters (o.a. Sonny Boy). Over de 24-jarige Antonia Brico, die op jonge leeftijd met haar ouders vanuit Nederland naar Amerika emigreerde. Ze droomt ervan dirigent te worden, een ambitie die in de jaren '20 absoluut niet serieus werd genomen. Ze keert terug naar Nederland, waar de beroemde dirigent Mengelberg haar doorstuurt naar Berlijn, waar ze tegen ieders verwachting in een kans blijkt te maken. Debuterend actrice Christianne de Bruijn speelt overtuigend de eigengereide en vechtlustige vrouw, die de jonge Brico moet zijn geweest.

woensdag 28 november

Repair Café
14:00-16:30 uur, Zaltbommel, Pand 9. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen en meubeltjes, computers.

Sint bij De Molshoop
14:00-16:15, Hedel, Gelre's End. Film 'Emoji' voor kinderen van de basisschool én bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Entree: 2,50 euro voor leden, 5 euro voor niet-leden.

Voorleespret
14:30-15:00, Kerkdriel, bibliotheek. Luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal. Aanmelden is niet nodig, deelname is gratis.

Schoentje knutselen
14:30-15:30, Ammerzoden, bibliotheek. Luisteren naar mooie Sinterklaasverhalen en daarna een schoentje knutselen. De kinderen mogen daarna het schoentje in de bibliotheek zetten.

Kulturhus Film: Frozen Planet: Winter
14:30-16:00, Kerkdriel, Kulturhus De Leyenstein. Kosten: 3,00 euro inclusief koffie of thee.

Fashion Dinner
18:30, Zaltbommel, Markt Twee. Kick-off expositie elegante creaties van Addy van den Krommenacker en pop-up store met de Ready to Wear collectie. Vanaf 20:00 uur Fashion Diner bij restaurant La Provence. Tussen de gangen door vertelt Addy over zijn loopbaan en leven en tonen modellen de nieuwste collectie. Deelname kost 75 euro (excl. drankjes). Meer informatie bij Oidlia Brundel-Menheere: 06-51426821 of info@menheerewijnatelier.nl

Studiekring Haaften
20:00, Hellouw, De Biskmap. Anton van der Velde geeft een presentatie over het Gelders Landschap & Kasteelen, met de focus op het Rivierengebied. Toegang gratis, incl. 1 consumptie. Meer informatie: 06-21914404.

donderdag 29 november

Gespreksgroep mantelzorgers
10:00-12:00, Zaltbommel, Huiskamer De Schans. Tips over hoe om te gaan met de taken als mantelzorger en de drukte rondom en tijdens de feestdagen. Ervaringen uitwisselen en vragen stellen. Deelname is gratis. Aanmelden is gewenst en kan tot 28 november bij Mariëlla van Heck van Stichting Welzijn Bommelerwaard: 0418-634231 of mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl

Sinterklaasmiddag SSH
14:00, Hedel, Gelre's End. Sinterklaasmiddag met muzikale bingo, georganiseerd door Stichting Senioren Hedel. Toegang gratis.

Leerpunt Maasdriel
18:30-21:30 Kerkdriel, bibliotheek. Voor mensen die het soms lastig vinden om om te gaan met de computer, brieven te schrijven, te appen of te e-mailen. Aanmelden is noodzakelijk en kan via het Koning Willem I College: 06-29462318.

Geestelijke groeiavond
20:00, Zaltbommel, De Ontmoeting (Nieuwe Tijningen). Spreker: Gerrit van Valen.
geestelijkegroeibommelerwaard.nl

vrijdag 30 november

Taalplus
9:00-11:30, Ammerzoden, bibliotheek. Voor vrouwen en mannen die beter Nederlands willen leren. Deelname kost 10 euro per maand incl. boek. Aanmelden: 06-44614237 of kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl

Mindfulness en Zelfcompassie Trainingen
Vanaf nu kan je je inschrijven voor Trainingen Mindfulness en Zelfcompassie, die op 5 oktober starten bij Heel Imperfect in Ophemert. Vooraf heb je een individueel kennismakingsgesprek om te kijken of deze training op dit moment in je l past. Begeleider Mieke Degenaar is gecertificeerd mindfulness- en compassie-trainer en EIA Master Practitioner Coach.

De Ontmoeting
Mensen ontmoeten, een kopje koffie drinken, een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen. Bezoekers betalen € 2,50 of € 5,00 (tot 16.00 uur) als bijdrage voor koffie en thee.

Spreekuur Vluchtelingenwerk
11:30-13:30, Kerkdriel, bibliotheek. Wekelijks inloopspreekuur voor statushouders. Meer informatie bij Anette Scheurwater of Christa Thoma: 0418-541017, 06-82815577 of ascheurwater@vluchtelingenwerk.nl

Weefcursus
Weefcursus bij Elliz in Company. Start vrijdagmiddag 1 oktober 13.30 uur. Voor meer informatie of aanmelden info@ellizincompany.nl NB. Extra handweefgetouwen gezocht!

Huiskamer De Kreek
Inwoners uit Maasdriel - vrouwen, mannen en kinderen- kunnen elkaar elke vrijdagmiddag treffen in 'Huiskamer de Kreek'.In de 'Huiskamer' kunnen inwoners uit verschillende culturen en met diverse achtergronden elkaar ontmoeten, beter leren kennen en samen activiteiten organiseren. Adres: De Kreek, Wilgenpas 2 Kerkdriel. Meer informatie: kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl / 0644614237

Herinneringsbijeenkomst
20:00, Tiel, uitvaartcentrum De Linge. Bijeenkomst georganiseerd door coöperatie DELA, voor iedereen die een dierbare wil herinneren. Kaarsjes aansteken, gedichten en verhalen voordragen en livemuziek (piano en zang). Aanmelden kan tot 29 november bij Roger Dautzenberg: 040-2601601 of via:
www.dela.nl/inschrijventiel

Bart & Alex in De Spin
21:00, Zaltbommel, Café De Spin. Twee muzikanten die al hun hele leven met elkaar bevriend zijn, zetten met gitaar, trommel, enthousiasme en tomeloze energie de tent op de kop.

The Groovy Gents in De Spin
21:00, Zaltbommel, Café De Spin. Friday Night Live. Met twee gitaren, contrabas en een beat zetten The Groovy Gents op eigen swingende wijze covers neer uit de jaren '50, '60, '70, '80 en '90.

zaterdag 1 december

Digitale vragen
13:30-15:00, Ammerzoden, bibliotheek. Voor alle vragen over internet, e-books, digitale afspraken maken, downloaden van apps, de NS reisplanner, e-mailen, DigiD. Toegang gratis, aanmelden niet nodig.

zondag 2 december

Maasloop Kerkdriel
11:00, Kerkdriel, De Zandmeren. 30ste editie van de Maasloop, georganiseerd door TWC De Trillende spaken. 5, 10 of 15 km door recreatiegebied De Zandmeren en de Maasdrielse uiterwaarden. Deelname kost 5 euro bij voorinschrijving (tot 28 nov.), op de dag zelf 6 euro.
www.detrillendespaken.nl

maandag 3 december

De Ontmoeting
Mensen ontmoeten, een kopje koffie drinken, een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen. Bezoekers betalen € 2,50 of € 5,00 (tot 16.00 uur) als bijdrage voor koffie en thee.

dinsdag 4 december

Infobijeenkomst Franciscusschool
9:00-10:00, Zaltbommel, Franciscusschool. Maandelijkse infobijeenkomst voor ouders die hun zoon of dochter willen aanmelden of die een geschikte school zoeken. Natuurlijk is er ook een rondleiding om met eigen ogen te zien en zelf de sfeer te proeven tijdens schooltijd en kunnen ouders al hun vragen stellen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar: info@franciscusschoolzaltbommel.nl of te bellen naar 0418 – 512 135. Meer informatie is te vinden op: www.franciscusschoolzaltbommel.nl

woensdag 5 december

2e Hands Kinderkleding- en speelgoedbeurs
8:30-10:30, Kerkdriel, De Kreek. Verkoop van leuke tweedehands kinderkleding voor het najaar en speelgoed (2-12 jaar) voor kleine prijzen. Ruim je kasten op en doe mee als verkoper, of kom gezellig shoppen! 1/3e van de opbrengst is voor de Peuterspeelzalen in Kerkdriel en Velddriel.

Open Morgen
Elke woensdagmorgen is het in Pand 9 van 10.00 tot 12.00 uur 'Open Morgen': iedereen is welkom voor een kop koffie of thee met iets erbij en voor gezelligheid en een luisterend oor. De Open Morgen wordt gehouden in een ruimte die vanuit de centrale hal van Pand 9 te bereiken is. Diverse borden wijzen de weg. Het vaste team nodigt iedereen van harte uit om een keer langs te komen.

Meisjes Onder 16
19:00, Zaltbommel, NIVO Sparta. Nederlands voetbalelftal voor Meisjes Onder 16 speelt oefeninterland tegen Engeland. Toegang gratis.

donderdag 6 december

Kerststukje maken
19:30-21:30, Heesselt, kerk Heesselt. Kerststukje maken onder leiding van Wilma Wouterse in de consistorie van de kerk. Maximaal 12 deelnemers. Deelname kost 15 euro.. Opgeven via info@kerkheesselt.nl Graag zelf een schaaltje en snoeischaartje meenemen.

vrijdag 7 december

De Ontmoeting
Mensen ontmoeten, een kopje koffie drinken, een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen. Bezoekers betalen € 2,50 of € 5,00 (tot 16.00 uur) als bijdrage voor koffie en thee.

Meisjes Onder 16
13:00, Zaltbommel, NIVO Sparta. Nederlands voetbalelftal voor Meisjes Onder 16 speelt oefeninterland tegen Engeland. Toegang gratis.

Weefcursus
Weefcursus bij Elliz in Company. Start vrijdagmiddag 1 oktober 13.30 uur. Voor meer informatie of aanmelden info@ellizincompany.nl NB. Extra handweefgetouwen gezocht!

Huiskamer De Kreek
Inwoners uit Maasdriel - vrouwen, mannen en kinderen- kunnen elkaar elke vrijdagmiddag treffen in 'Huiskamer de Kreek'.In de 'Huiskamer' kunnen inwoners uit verschillende culturen en met diverse achtergronden elkaar ontmoeten, beter leren kennen en samen activiteiten organiseren. Adres: De Kreek, Wilgenpas 2 Kerkdriel. Meer informatie: kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl / 0644614237