Stehmann-Viking-rijders in top 20

haarlem • De Stehmann-Viking-ploeg maniefesteert zich uitstekend dit marathonseizoen. Ook in Haarlem was er met drie rijders in de top-twintig weer een mooi succesje te vieren. Jesse Vriend, Danny Stam en Robert van Dalen zaten voortdurend attent voorin. Ontsnappingen waren van korte duur. Ook Sjors van der Meer kwam beter in de wedstrijd en nestelde zich in de kop van de wedstrijd. Hij reed uiteindelijk de wedstrijd niet uit om zich te sparen voor de zware vierdaagse die donderdag in Breda start. Stam won de premiesprint na zestig ronden. Uiteindelijk lag een massasprint in de lijn der verwachting, maar met nog twintig ronden te gaan sprongen vijf rijders weg. De snelheid ging omhoog, maar Stam, Vriend en Van Dalen zaten goed. Hun groep kreeg de bel op zes ronden voor het einde. In de sprint snelde Vriend naar de 16e plaats, Van Dalen kwam als 17e over de meet en Stam finishte op de 19e plaats. Sjoerd den Hertog was uiteindelijk de snelste van iedereen. Hij won, voor Crispijn Ariëns en Peter Michael. Vriend was de beste jongere van de dag en Stam werd in datzelfde klassement tweede. In het ploegenklassement is de formatie van ploegleider Donker nu gestegen naar de achtste plaats. Het topresultaat is een prachtige opmaat richting de marathon-vierdaagse.

Marco Oomen grootste clubheld?

zaltbommel • Marco Oomen, 'hoffotograaf' van Nivo Sparta, is in de race voor de titel 'clubheld van het jaar'. De wedstrijd is uitgeschreven door het Brabants Dagblad. "Altijd kun je een beroep op Marco doen, of het nu een een reportage van het eerste elftal is, een teamfoto van het vijfde elftal, van onze jeugdelftallen, kampioenschappen, clubfeest of noem maar op... Door weer en wind zit hij langs de lijn de mooiste foto's te maken", weet Jan van Maren van de activiteiten- en communicatiecommissie van Nivo Sparta. Marco maakt ook regelmatig foto's voor Regio-voetbal.nl en Het Kontakt.
Stemmen op Marco Oomen kan tot 30 november 12:00 uur. De winnende clubheld bezorgt zijn vereniging ook nog eens 10.000 euro. Mensen die stemmen maken kans op prijzen.