Geen auto's, wel fietsen op veer Brakel

brakel • De aanhoudende lage waterstand leidt sinds zondag voor problemen bij het veer in Brakel. De pont kan bij eb niet altijd meer aanleggen. Op die momenten kunnen er geen auto's meer mee varen, maar wel fietsers.

"Door de verschillende tijdstippen van eb en vloed is het moeilijk te voorspellen wanneer we wel voor auto's kunnen varen", legt Annelieke Haubrich van Riveer uit. "Voor de hele week zijn de vooruitzichten ongunstig, onder andere door de oosterwind die het water niet de goede kant opduwt." Voor groter vervoer als vrachtwagens of tractoren is het veer Brakel-Herwijnen sowieso tot nader order gestremd.

De hindernis voor veerdiensten ligt niet in het varen, maar in het afmeren. "Wanneer het water zo extreem laag staat, klopt de aansluiting tussen de veerstoep en de klep van de pont niet meer. Dit speelt bijvoorbeeld in Brakel-Herwijnen: het water moet hoog genoeg zijn om de klep van de pont op het wegdek te kunnen leggen."


Riveer App

Riveer houdt reizigers zo goed mogelijk op de hoogte via gratis pushberichten in de Riveer app. Wie de app heeft geïnstalleerd, krijgt melding op zijn telefoon zodra de pont in of uit de vaart is voor automobilisten. Voor informatie of vragen kan tijdens kantooruren ook gebeld worden naar 0183-659314.