Musicalkaartje in voedselpakket


zaltbommel • De 105 afnemers van een wekelijks voedselpakket van Voedselbank Bommelerwaard krijgen in december twee vrijkaartjes voor de theatervoorstelling 'Big Bad Musical' van Stichting Geursen Producties. De kaartjes zijn gedoneerd door Erik en Saskia Geursen. "We zijn dit jaar zelf een keer naar een amateurvoorstelling geweest", vertelt Saskia. "De kaartjes kostten 17 euro, dat vind ik behoorlijk veel geld. Nu zijn onze voorstellingen altijd goedkoper, maar voor sommige mensen is 12,50 euro per persoon ook niet haalbaar." Daarom heeft het echtpaar besloten álle afnemers van De Voedselbank de kans te geven om een keer naar het theater te gaan. De voorstelling is op 1 juni 2019 in De Poorterij. Uitvoerenden zijn de leden van de All Round Theatergroep, jongeren in de leeftijd van 13 tot 24 jaar. "De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden", vertelt Erik. "Het gaat over een rechtbank in het bos, waar de boze wolf voor moet komen. Roodkapje, de biggetjes, de boze stiefmoeder, Merlijn en nog veel meer sprookjesfiguren doen er aan mee. Het is een avond met heel veel muziek en liedjes." Saskia en Erik hopen met hun actie vooral mensen te bereiken, die normaal gesproken niet in het theater komen. "En we willen ze natuurlijk ook laten weten dat hun kinderen bij ons toneellessen kunnen volgen", benadrukt Saskia. "Voor degenen die het niet kunnen betalen, vinden we meestal een goede oplossing." Stichting Geursen Producties hoopt dat hun initiatief anderen stimuleert om ook in actie te komen. "Het zou leuk zijn als iemand bijvoorbeeld een pauzedrankje zou willen sponsoren", suggereert Erik.


Nieuw boek van
Jan Schouten

zaltbommel • Psycholoog, ondernemer en schrijver Jan Schouten heeft een nieuw boek uitgebracht: 'Liefje, waarom loop je zo hard?'. In de bundel staan korte verhalen, schetsen en 'six word stories' over liefde, vriendschap, de relatie tussen man en vrouw, ouder en kind, verraden worden, eigenwaarde, kracht en vertrouwen. Het boek is verschenen bij Van Gennep ism De Contentbouwers. Jan Schouten is oprichter van Schouten & Nelissen in Zaltbommel. Sinds hij de leiding van het bedrijf heeft overgedragen, wijdt hij zich o.a. aan zijn schrijverschap.


Stemmen op goed doel bij Kringloop

zaltbommel • Alle klanten, die 5 euro of meer besteden bij Kringloopwinkel De Spullewaard, kunnen tot en met 15 december weer meebeslissen over de goede doelen die aan het eind van het jaar een cheque van 1000 euro krijgen. In de winkel liggen stembiljetten met daarop de namen van 32 organisaties, die kans maken op een cheque. De feestelijke uitreiking is op zaterdag 22 december tijdens een bijzonder gastoptreden van Rondom Gelukkig.