Mantelzorg en de feestdagen

zaltbommel • Op 29 november is er weer een gespreksgroep voor mantelzorgers. De centrale vraag: Hoe beïnvloeden de feestdagen uw mantelzorgtaken? Mantelzorgers geven elkaar tips, wisselen ervaringen uit en kunnen vragen stellen. De gratis bijeenkomst is donderdag 29 november van 10:00-12:00 uur in huiskamer De Schans in Zaltbommel. Aanmelden is gewenst en kan tot 28 november 2018 bij Mariëlla van Heck van Stichting Welzijn Bommelerwaard (0418-634231 of mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl).


IJsbaan Kerkdriel

kerkdriel • Stichting IJsbaan Maasdriel (SIJM) is klaar voor een nieuw seizoen op de ijsbaan in Kerkdriel. "Nu maar hopen dat er weer eens een echte winter komt zodat we met een goed schaatsseizoen afscheid kunnen nemen van de huidige baan", schrijft het bestuur, verwijzend naar het raadsbesluit om te onderzoeken of de baan na renovatie voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Een seizoenkaart kost voor kinderen tot en met 15 jaar 4,00 euro en voor 16 jaar en ouder 6,00 euro. Zonder seizoenkaart bedragen de entreeprijzen 1,50 en 2,50 euro per keer. De seizoenskaarten zijn tot en met 5 december te koop bij: Sportshop Van Diessen, Voetbalkantine DSC, BP-benzinestation Verachtert aan de Kerkstraat, Primera en de Readshop, allen in Kerkdriel. Ook zitten bestuursleden van SIJM van 23 november tot en met 1 december weer met een verkooppunt bij de ingang van winkelcentrum D'n Delkant op het Zwijssenplein. Ze zijn er elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 9:00-17:00 uur.


Karel van Gelre

gelderland • Karel van Gelre heeft de titel van de Grootste Gelderlander aller Tijden gewonnen. René Arendsen deed de woordvoering voor deze kandidaat en moest de strijd aangaan met 54 anderen. Commissaris Clemens Cornielje reikte Arendsen de Pauwenveer uit. In 2005 ontving hij die zelf en sindsdien reikt hij hem uit aan mensen die een belangrijke daad voor Gelderland hebben verricht.